zatvoriť
VYTLAČIŤ
Polníček so sójovými kúskami, cukrovým hráškom a šampiňónmi (fotorecept)
Autor receptu:
zirafninka1
Suroviny
80 - 100 g
sójové rezance
200 g
hrášok cukrový
3 ks
šampiňóny portobello
soľ
korenie čierne mleté
šalvia
2 strúčiky
cesnak
3 - 4 PL
olej
1 PL
kukuričný škrob
limetka
1 - 2 PL
sójová omáčka
polníček
Postup
Sójové rezance uvaríme v osolenej vode s niekoľkými zrniečkami čierneho korenia. Precedíme a necháme mierne vychladnúť.
Pripravíme si marinádu. Použila som citrónovú (citrónová šťava, kôra, hrubozrnná soľ - premiešať vysušiť), bylinkovú rozmarínovo - tymianovú (čerstvé bylinky rozmixovanť s hrubozrnnou soľou, vysušiť) a údenú soľ (kúpená).
2 lyžice oleja, soľ, čierne korenie, prelisovaný cesnak a šalviu premiešame
a pridáme vyžmýkané sójové rezance. Všetko spolu premiešame, prikryjeme a uložíme na hodinu na chladné miesto.
Po hodine poprášime lyžicou kukuričného škrobu, premiešame
a na rozpálenom woku s 1PL oleja rýchlo osmažíme.
Šampiňóny nakrájame na plátky a prihodíme do woku.
Kým sa šampiňóny smažia, vytlačíme šťavu z jednej limetky a zmiešame ju so sójovou omáčkou.
Prilejeme do woku.
Cukrový hrášok minútu blanšírujeme vo vriacej vode, ihneď schladíme v ľadovej vode
a pridáme do woku. Minútku poprehadzujeme a odstavíme. Servírujeme s polníčkom a limetkou.