Polníček so sójovými kúskami, cukrovým hráškom a šampiňónmi (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Sójové rezance uvaríme v osolenej vode s niekoľkými zrniečkami čierneho korenia. Precedíme a necháme mierne vychladnúť.
  2. Pripravíme si marinádu. Použila som citrónovú (citrónová šťava, kôra, hrubozrnná soľ - premiešať vysušiť), bylinkovú rozmarínovo - tymianovú (čerstvé bylinky rozmixovanť s hrubozrnnou soľou, vysušiť) a údenú soľ (kúpená).
  3. 2 lyžice oleja, soľ, čierne korenie, prelisovaný cesnak a šalviu premiešame
  4. a pridáme vyžmýkané sójové rezance. Všetko spolu premiešame, prikryjeme a uložíme na hodinu na chladné miesto.
  5. Po hodine poprášime lyžicou kukuričného škrobu, premiešame
  6. a na rozpálenom woku s 1PL oleja rýchlo osmažíme.
  7. Šampiňóny nakrájame na plátky a prihodíme do woku.
  8. Kým sa šampiňóny smažia, vytlačíme šťavu z jednej limetky a zmiešame ju so sójovou omáčkou.
  9. Prilejeme do woku.
  10. Cukrový hrášok minútu blanšírujeme vo vriacej vode, ihneď schladíme v ľadovej vode
  11. a pridáme do woku. Minútku poprehadzujeme a odstavíme. Servírujeme s polníčkom a limetkou.