Polievka zo stonkového zeleru, mrkvy a ovsených vločiek fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 4. marca 2011
Polievka zo stonkového zeleru, mrkvy a ovsených vločiek (fotorecept)
Foto: alexdidi

Veľmi rýchla, veľmi zdravá, veľmi dobrá, pritom málo kalorická a sýta polievka.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
3 stonky
1 ks, malá
1 strúčik
8 PL
2 PL, (olivový olej)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masle alebo olivovom oleji postupne opečieme asi po 1 minúte cibuľu pokrájanú nadrobno, cesnak, kolieska mrkvy a kúsky zeleru.

    Polievka zo stonkového zeleru, mrkvy a ovsených vločiek (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme ovsené vločky a tiež trochu opečieme.

    Polievka zo stonkového zeleru, mrkvy a ovsených vločiek (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prilejeme 2l vody, pridáme soľ, korenie a vegetu. Povaríme asi 10 minút a posypeme petržlenovou vňaťou.

    Polievka zo stonkového zeleru, mrkvy a ovsených vločiek (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridávam foto zo stonkového zeleru pre tých, čo nevedia ako vyzerá(@remcula), i keď toto je už len také torzo, je už riadne "ošklbaný".

    Polievka zo stonkového zeleru, mrkvy a ovsených vločiek (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
ďalšia výborná kombinácia s vločkami.
@mamatata2 obyčajný postrúhaný zeler a vločky slabo opražené na masle, sa v polievke milujú. Aj keby tam už žiadna iná zelenina nemala byť. Mám vyskúšané...:-))
Já koukám, že stonkový-řapíkatý celer je teď v kurzu. No, ale já vůbec nevím, jak vypadá a u nás v Albertu není :-( Připadám si, že u nás není fakt nic. :-( @Alexdidi , tvou polévku bych si hned dala.
Ja som si dlho nemohla zvyknut tu na tieto stonkove zelery a vzdy mi chybal prave ten koren, ktory takmer nebolo dostat. teraz je to uz vdak ine, hoci pytaju zan tolko, ze by mal obsahovat aj safran, alebo nieco drahe v nom...
Kludne si tuto dobru polievocku urobte aj z korenoveho, ale chutove budu odlisne. CHvalim!
@remcula , pridala som k receptu foto zo stonkového zeleru...ja som mu tiež prišla na chuť až po čase, ako píše aj @honestka , ale teraz mi chutí aj na surovo, len tak hryzkakať z nejakým dipom...a opravdu, chuť je trochu iná ako u buľvy....

Pridaj komentár k receptu: