Polievka zo špargle s medvedím cesnakom

elixir - fotkaelixir, 4. apríla 2015
Polievka zo špargle s medvedím cesnakom
Foto: elixir

Špargľa a medvedí cesnak sú pre mňa po zime neodolateľné suroviny, nechala som ich zísť sa v tejto polievke spolu s cuketou a žeruchou.

3
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
1 ks
3 ks
 za hrsť
1 ks väčší
650 ml
1 PL
50 ml
 mleté
1 štipka muscovado kryštálový




Postup

  1. 1

    Špargľu ošúpeme a z každého kusu odkrojíme tretinu od hlavičky. Tieto tretiny si odložíme bokom, zvyšok špargle pokrájame na menšie kolieska. Zemiak, cuketu (aj so šupou) a bielu časť cibuľky očistíme a pokrájame.

  2. 2

    Na masle dáme oprážať všetko okrem špargle, keď sa rozvonia, pridáme aj špargľu, zalejeme vývarom, ocukríme, dosolíme a dokoreníme a pod pokrievkou povaríme 15 minút. Medzitým umyjeme medvedí cesnak a zelenú vňať z cibuľky a pokrájame na drobnejšie.

    Polievka zo špargle s medvedím cesnakom - obrázok 2
  3. 3

    Po 15 minútach z hrnca vyberieme tretiny špargle, pridáme doň smotanu a medvedí cesnak s vňaťou, dobre rozmixujeme. Polievku naložíme do tanierov, ozdobíme odloženou špargľou a posypeme žeruchou.

Diskusia k receptu

elixir
Ďakujem. :) Nevedela som sa už dočkať medvedieho cesnaku... :) Dnes ráno som zjedla k chrumkavému chlebíku s tvarohom aj niekoľko listov z neho... Pre mňa nebíčko v papuľke. :)
afataga
ty si im priam mega rande pripravila :-), isto by aj mne chutila, u nas som sparglu este nevidela
1x elixir
elixir
@afi aj tu má tento rok špargľa pomalší štart než obvykle, vraj sa jej dáko zo zeme nechce, ale prví zvedavci už vyliezajú... :)
mariamka
ako to ty dievca robis? :) ja ze uz vsetky polievky boli objavene, a ty vzdy prekvapis.. :)
1x elixir
elixir
@mariamka beriem to tak, že vždy sa nájde niekto, pre koho bude recept novým, tak ako raz skoro všetko bolo nové pre mňa - aj keď v kuchyni niekoho iného by recept bol bežným jedlom. A stále je toho dosť, čo môžem poskúšať. :) Ak Ťa polievka inšpirovala, teším sa. :)
havino
takúto by som si aj dala, krásne foto, dobrá kombinácia, len u nás ked je medvedí, nie to špargle, ale ja si poradím, medvedí ide do mrazaku a príde jej čas
1x elixir
tiginko
vynikajúca polievočka. Cukínu nahradil baby špenát, ale dobrý zástupca to bol. Ešte teraz sa zalizujem až za ušami. Vďaka za recept @elixir
1x elixir
elixir
@tiginko teším sa, ďakujem, že si sa ozvala :) Ten baby špenát si tiež povarila, alebo pridala až na koniec? Mohla to byť pekná obmena. :)
tiginko
ku koncu varenia, tesne pred odstavením z ohňa. Tento špenát viac nepotrebuje. Ešte som zabudla povedať, že som robila zo zelenej špargle, riadna zelená nálož to bola, poviem ti :-) Ale výborná, dokonca aj môjmu nie veľmi zeleninovému Miškovi chutila, a to už je čo povedať. Len si pridal nastrúhaný čedar, asi aby to prežil :-)
1x elixir
elixir
Tak, už poznám tajomstvo krásnej zelenej farby Tvojej pleti :) Zelená špargľa, špenát, medvedí cesnak a čedar - môže byť. Sa mi páči, ako sa tu na Vareche navzájom inšpirujeme. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia