| 
	        
	        
	        
	        POLIEVKA  z vývaru špenátových gúľ (fotorecept)Autor receptu: jerica @jerica pokračovanie , využila som vývar zo špenátových guliek , je to rýchle a veľmi dobré. | 
 10porcií
 | 
 20 minútpríprava
 | 
 20 minúttepelná úprava
 | 
Postuppripravené zemiaky pokrajané  na kocky , /nevaríme/na masle opečiem (skôr len prehrejem) cibuľku aj s cesnakom (celé stručiky )pridám dve kávove lyžice mletú červenú papriku ďalej kmín premiešam, zalejem cc.200ml horúcou vodou prišli na rad čakajúce zemiaky, pekne na surové zemiaky vylejem cibuľový základ , nechám dusiť , dusením sa dostane do zemiaky chuť z cibulového základu osolíme podľa chuti , premiešame , pokračujeme v dusení objektív od pary, hrúza: pridala som čili papričku a nové korenie jedna kl.paprika,cesnak , naložená v soli , šup do zemiakov, prilejem trochu vody , stále pomaly dusíme !!keď zemiak je na polovicu udusený pridám pôr nakrájaný na kolieska , premiešam , pokračuje v dusení , pridáme malú vetvičku rozmarínu pridáme konzervovanú bielu fazuľu, ja fazuľu najskôr zlejem do sita , prepláchnem, nemám rada tú slizkú šťavu v konzerve spotrebovala som tri konzervy na to množstvo , ináč fazuľa nemá chybu .konečne prišla na rad voda z vývaru , zaliala som zemiaky s fazuľou , nechala prevrieť , stačí len chvíľa , všetko je mäkučké , už len budeme dochucovať mlynčekom , nameliem do polievky korenie , na konie dám pertžlenovú vňať , tú mám zamrazenú , nie posekanú , ale natrhané listočky na masle opražím cesnakové plátky a ....HOTOVO, ani to nebolelo :-)
pred servírovaním pečený cesnak pridáme do polievky , k tomu domáci mini chlebík . 
nepoužila som žiadne umelé dochucovadlá :-)
 |