Polievka z pečených baklažánov s mozzarellovým maslom (fotorecept)

Autor receptu: ciernalabut

Polievočka, ktorú si nadovšetko obľúbil môj drahý. A keďže on nie je moc zeleninový bola som veľmi prekvapená keď si ju asi o týždeň nato vypýtal znova :-) Snáď aj Vám bude tak chutiť ....

4
porcie
15 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Baklažány si umyjeme, nožom poprepichujeme na niektorých miestach a vložíme do rúry na 180 st. na cca 1 hod. 20 minút pred koncom vložíme pri baklažány jeden neolúpaný strúčik cesnaku...(ten pôjde do mozzarelovho másla)
  2. Kým sa baklažány pečú pripravíme si cesnak
  3. ...nasekanú cibuľku...
  4. ...otvoríme paradajky :) ... niekedy používam klasické v konzerve, ale tieto som mala práve doma
  5. ...zeleninový vývar....
  6. Keď sú baklažány makučké vyberieme ich, rozrežeme pozdĺž, otvoríme a neháme vychladnúť... Zatial si spravíme mozzarelové máslo - cesnak z trúby vytlačímé do misky, pridáme mozzarelu a rozmixujeme. Potom zabalíme do alobalu a dáme na najchladnejšie miesto v chladničke chladiť.
  7. Keď baklažány trochu vychladnú vydlabeme vnútro...
  8. a tu máme všetko pokope....
  9. Cibuľku opražíme na oleji, pridáme cesnak, minutku miešame a pridáme baklažány a paradajky...okoreníme, osolíme, pridáme trošku sušenej bazalky stále miešame.
  10. Potom zalejeme vývarom a necháme na miernom ohni variť 15-20 minút.
  11. Odstavíme z ohňa, pridáme malú lyžičku másla, šťipku škorice - ktorá polievočku krásne prevonia.
  12. podávame s mozzarelovým máslom :-) a môžme pridať aj opečený chlebík.... Dobrú chuť