Polievka z pečených baklažánov s mozzarellovým maslom (fotorecept)
Autor receptu: ciernalabut
Polievočka, ktorú si nadovšetko obľúbil môj drahý. A keďže on nie je moc zeleninový bola
som veľmi prekvapená keď si ju asi o týždeň nato vypýtal znova :-)
Snáď aj Vám bude tak chutiť ....
4 porcie |
15 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup
- Baklažány si umyjeme, nožom poprepichujeme na niektorých miestach a vložíme do rúry na 180 st. na cca 1 hod.
20 minút pred koncom vložíme pri baklažány jeden neolúpaný strúčik cesnaku...(ten pôjde do mozzarelovho másla)
- Kým sa baklažány pečú pripravíme si cesnak
- ...nasekanú cibuľku...
- ...otvoríme paradajky :) ... niekedy používam klasické v konzerve, ale tieto som mala práve doma
- ...zeleninový vývar....
- Keď sú baklažány makučké vyberieme ich, rozrežeme pozdĺž, otvoríme a neháme vychladnúť...
Zatial si spravíme mozzarelové máslo - cesnak z trúby vytlačímé do misky, pridáme mozzarelu a rozmixujeme. Potom zabalíme do alobalu a dáme na najchladnejšie miesto v chladničke chladiť.
- Keď baklažány trochu vychladnú vydlabeme vnútro...
- a tu máme všetko pokope....
- Cibuľku opražíme na oleji, pridáme cesnak, minutku miešame a pridáme baklažány a paradajky...okoreníme, osolíme, pridáme trošku sušenej bazalky stále miešame.
- Potom zalejeme vývarom a necháme na miernom ohni variť 15-20 minút.
- Odstavíme z ohňa, pridáme malú lyžičku másla, šťipku škorice - ktorá polievočku krásne prevonia.
- podávame s mozzarelovým máslom :-)
a môžme pridať aj opečený chlebík....
Dobrú chuť