Polievka z pečeného baklažánu s parmezánom

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 19. novembra 2012
4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 veľké
4 PL
1
3 strúčiky
800 ml
1 ČL
350 g




Postup

  1. 1

    Najskôr upečieme baklažán: umyjeme ho a na viacerých miestach prepichneme nožom. Vložíme do vyhriatej rúry (220 °C) a pečieme asi hodinu, kým nezmäkne. Potom ho necháme mierne vychladnúť, ošúpeme a necháme odkvapkať. Nakrájame na malé kúsky.

  2. 2

    V hrnci zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do mäkka. Potom pridáme nakrájaný cesnak a ešte chvíľu miešame. Pridáme dužinu z baklažánov, nakrájané paradajky, bazalku, zalejeme vývarom a varíme na miernom ohni asi 30 minút.

  3. 3

    Hotovú polievku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka a na záver ešte môžeme zjemniť dvoma-troma lyžicami mlieka. Ešte necháme prejsť varom, ak treba osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.

  4. 4

    Polievku podávame s nastrúhaným parmezánom a nasucho opečenými krajcami chleba. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

radulienka
Super polievočka, treba ten baklažán fakt tak dlho piecť? Ja ho pekávam pri 200 °C asi pol hodinu. Ale skúsim tento recept, vďaka zaň...
nonna
Bravoooo, mňamky a aj zdravá. Len vynechám olivák, nahradím maslom. Ukladám do KK!
marianne
si sa rozbehla s polievkami aj tato vyzera fantasticky..@nonna :-DDD mojim tajnym zelanim je s teba spravit milovnicku olivaku:-DDD zartujem..
marikafil
Toto vyskúšam - nám teraz náramne chutí turecká polievka z červenej šošovice (Mercimek čorba) čo našla kamoška v tureckej kuchárskej knihe. Mne nevadí ani olivový olej, používam ho všade, okrem pečenia
koláčov:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia