Zemiaková polievka
Zemiaková polievka

Polievka z fialových zemiakov s karfiolom

mitzy - fotkamitzy, 13. apríla 2017
Polievka z fialových zemiakov s karfiolom
Foto: mitzy

Milujem farby a vždy sa teším, keď objavím novú zeleninu. Ešte viac som sa tešila, keď mojej dcérke fialová polievka chutila. V kuchyni sa Zobraziť celý popisMilujem farby a vždy sa teším, keď objavím novú zeleninu. Ešte viac som sa tešila, keď mojej dcérke fialová polievka chutila. V kuchyni sa treba hrať. Ak patríte ku tým zúfalejším rodičom, ktorí stále vymýšľajú ako dostať zeleninku do detí a narazíte na tieto zvláštne zemiaky, rozhodne ich neobíďte :)

4
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100 g
100 ml
1 PL (rastlinný)
30 g
Bylinky na dochutenie:
750 ml
1 ČL




Postup

  1. 1

    Umyjeme, očistíme a pokrájame zemiaky a karfiol. Nadrobno posekáme cibuľu.

    Polievka z fialových zemiakov s karfiolom - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji popražíme cibuľku, pridáme nakrájaný karfiol, zemiaky a zalejeme vodou. Osolíme a varíme 15 až 20 minút. Pridáme bylinky a varíme spolu pár minút do zmäknutia zeleniny. Ku koncu pridáme smotanu na varenie. Použila som ryžovú, ale samozrejme sa dá použiť i klasická. Polievku necháme prevrieť a oheň vypneme.

  3. 3

    Keď už polievka nie je vriaca, zmixujeme ju ponorným mixérom. Ozdobíme bylinkami a podávame. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

haji
Oh, to je barva, milá @Mitzy , až se mi zastavil dech. Takové brambory jsem ještě neviděla. Máš odvážnou dceru!
1x mitzy
cesminaz
Zaujimavé zemiaky a aj ta polievka ma nezvyklu farbu :-) Ja nepatrim k tym zufalym rodičom,moje deti som od malička ucila na vselijaku zeleninu.Ako čerstvu,tak aj vela zeleninovych jedál :-)
1x mitzy
mitzy
@Haji to mám ;)
@Cesminaz : šťastná to žena, ja sa môžem niekedy aj na hlavu postaviť, zeleninka ostane na podbradníčku, ale tak má len vyše roka a pol, prechádzame si rôzne fázy a všetky sú vlastne super :D aj tie vzdorovité. Ževraj som bola rovnaká, tak má moja mamina satisfakciu.

veganbarbora
Vyzerá do neskutočne dobre. Oceňujem, že je to bez zahusťovania múkou alebo iným spôsobom. Receptík si ukladám :)
1x mitzy
siisa
Milá @Mitzy , tiež som ešte fialové zemiaky nevidela, ako chutia ? Podľa foto, by som povedala, že to má konzistenciu ako cvikla :)
babidka
Dalsia polievocka ? Vyborne ! Kde si kupila tie fialove zemiaky ? To vlastne nie su zemiaky , to je yam ale je to dolezite snad iba pre botanikov :-) Ja som ten fialovy yam/ alebo skor yami?/ jedla zatial iba v Azii kde je velmi popularny hlavne na Filipinach . Volaju ho Ube a predstav si , robia z neho hlavne rozne dezerty a zmrzlinu :-)
1x mitzy
gabriele
jednoducha a iste dobra polievka...vyskusam...fialove zemiaky pestujem uz niekolko rokov...akurat nemam take odrody, co su tak intenzivne fialove...
@Babidka na Slovensku sa da bezne kupit sadba fialovych zemiakov...nie su take urodne ako klasicke...ale vacsinou velmi chutne a obsahuju hodnotne polyfenoly ...po uvareni vsak dost vyblednu
1x mitzy




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia