Šosovicová polievka

Polievka z červenej šošovice a lososové fašírky

Autor receptu: juvara

Môj muž miluje hummus a kuskus bar. Často si tam dáva aj polievku z červenej šošovice. Ja si recepty vždy vymýšľam, podľa toho, čo nájdem doma. Teraz mi chladnička povedala: Je tu losos. Tvoji teraz nechcú grilovaného lososa... Povedala som si, že skúsim navariť hustú polievku a k nej stvorím čosi z lososa.

3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistíme a na kúsky pokrájame cvikľu, mrkvu, umyjeme šošovicu. Suroviny dáme do hrnca a zalejeme vodou tak, aby boli všetky ponorené. Pridáme soľ, rascu, kari korenie. Varíme cca 20 minút pod pokrievkou, kým všetko nezmäkne.
  2. Zatiaľ si pripravíme lososové fašírky: Biely rohlík potrháme na kúsky a namočíme do mlieka. Keď rohlík zmäkol, vytlačíme z neho nad umývadlom mlieko. Losos a rohlík pomelieme na mlynčeku na mäso. Zmes osolíme, okoreníme. Tvarujeme malé guľôčky a obalíme ich v strúhanke zmiešanej so sezamom - potom ich roztlačíme do tvaru fašírky. Rozpálime olej na panvici a vyprážame.
  3. Kým sa fašírky pečú, tak rozmixujeme ponorným mixérom polievku, môžeme ju pokvapkať olivovým olejom.
  4. Môžeme podávať - hustá polievka z červenej šošovice a cvikly a k nej lososové fašírky. Ako posýpku som použila jarnú cibuľku, ale ak by sme mali vňať koriandra, tak by som použila ten. Chuť a vôňu koriandra doma máme radi všetci. Dobrú chuť!