Polentové veže fotorecept

patineuse - fotkapatineuse, 5. februára 2011
Polentové veže (fotorecept)
Foto: patineuse
30 minút
príprava

Suroviny

100g




Postup

  1. 1

    Na 100g polenty nechajte zovrieť 400ml vodovodnej vody (alebo podľa návodu na vrecku). Vodu osoľte. Do vriacej vody za stáleho miešania (nie rukou, radšej varechou) prisypávajte polentu. Pridajte čierne mleté korenie (...nazdravie). Miešajte, kým sa uvarí kaša. Je to rýchlo, len pár minút. Na plech dajte silikónovú podložku alebo papier na pečenie (najlepšie nepoužitý) a kašu rovnomerne rozotrite na hrúbku asi pol centimetra. Nechajte vychladnúť.

    Polentové veže (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z plátkov tvrdého syra vykrojte kolieska. Opatrne nakrájajte mozzarellu a tiež vykrojte kolieska.

    Polentové veže (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Aj z vychladnutej polenty vykrojte kolieska (a spomínajte na vianočné vykrajované pečivo).

    Polentové veže (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na panvici (nederavej) opečte na troške oleja polentové kolieska (ak ste ich ešte nezjedli).Zlaté kolieska položte na papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk (hlavne zdravo!)

    Polentové veže (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A stavajte od základov: zlaté koliesko + tvrdý syr + mozzarella + tvrdý syr + zlaté koliesko + tvrdý syr + mozzarella + tvrdý syr + zlaté koliesko. Každý z Vás ako skúsený architekt si navrhne vlastný počet poschodí. Ozdobte niečím farebným (stále zdravo!) Dobrú chuť!

    Polentové veže (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Moje tipy: 1. Ak robíte veže s mozzarellou, polentovú kašu nesoľte, stačí vodu na začiatku. Polenta nebude na chuť slaná. Ak by ste urobili slanú polentu, v kombinácii so syrmi by už boli veže veľmi slané a chuť (nechuť ;o) ) polenty by zanikla. 2. Ako chipsy si urobte len zlaté polentové kolieska. V tomto prípade polentovú kašu osoľte a ochutnajte, či je podľa Vašej chuti (pridajte aj tetu vegetu). 3. Veže podávajte ako prílohu, prípadne predjedlo (ale pozor, polenta zasýti!). 4. Ostali Vám zvyšky z vykrajovania syrov a polenty? Všetko dajte do misy, rozmixujte mixérom (najlepšie ponorným), pridajte trochu mlieka a dochuťte podľa nálady. Príloha a la zemiaková kaša (zjete menej, ozaj zasýti).

Diskusia k receptu

mamatata2
Prekrásne jedlo , originálne a iste veľmi chutné. Polentu sme jedli doteraz len na spôsob kaše, ale vďaka tebe to už bude inak. Určite čoskoro vyskúšam.
elle82
dík za skvelý receptík, vyzerá fajne...ste šikovná :)))..ukladám KK...
frezia68
Určite využijem tento recept pre mňa nový :-) a zaujímavý.
evusik
na pohľad veľmi krásne, chuťovo netuším, nikdy som polentu nejedla ale rada by som ochutnala už len preto že to tak pekne vyzerá :-) krásne foto
katkat
nadherne, z nahladu som si myslela, ze recept pridala redakcia :)
zdenuschka
´Dakujem za recept. Napadlo ma, že by bolo pekné, ak by sme chceli maškrtiť polentové koláčiky len tak, bez syrov, alebo ako prílohu, že by bolo pekné vykrajovať rôzne tvary, nielen kolieska :)
boba48
Bardzo dobry pomisl-idea.mam rad 'palentu' ako sa mowy po horvatsku.
Pekne vizera i urcite budem robit.djakujem
patineuse
ďakujem za krásne komentáre! potešili ste ma! :o)
Katkat, :o)))
Motamita3, polenta je kukuričná múka, z ktorej sa varí kukuričná kaša.
Nie je to žiadna novinka, Polenta je taliansky názov.
vaja26
Druhý krát napíš že je to kukuričný šrot a pochopíme všetci.Ale je to veľmi dobré jedlo.Ukladám do KK.
hralka
práve dnes som ju uvarila pre sliepky,ale nakoniec som ju ochutnala a paráda.Varila som ju vo vode z halušiek a tak mala výbornú chuť a len tak som si ju omastila s trochou bravčovej masti,len pre chuť,no a chutila mi.Chutila aj môjmu havinovi a dokonca na hostinu prišiel aj kocúr a aj tomu šmakovala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia