Pokus o domáce cestoviny - klobúčiky alebo mušličky
Autor receptu: lyali
Ako deti sme milovali francúzsku polievku. Kvôli typickej cestovine sme ju volali klobúčiková. V iných rodinách aj mušličková. A hútala som, ako si vyrobiť domáce klobúčiky, či mušličky a ozvláštniť nimi napríklad nedeľný vývar. Pravdupovediac, rezance nerada robím, hoci ich moji Romankovia tak ľúbia. Tak som to skúsila na nich s takýmito klobúčikmi :-) Možno aj pre Vašu inšpiráciu :-)
Postup
- Vyvaľkané rezancové cesto (robievam z hrubej múky a vajec) :-)
- Pomohla som si kovovými rúrkami... Na vypekanie sladkých zákuskových trubičiek som ich doteraz nepoužila, no čo na ne má čo prach tak dlho sadať, že? :-)
Cesto nakrájame na pásy (ideálne nech sú o trošku užšie ako sú kovové rúrky, ľahšie cesto potom stiahneme z rúrky).
- Na začiatok pása položíme rúrku a navinieme na ňu potrebný kúsok cesta (konce nech sa trošku prekrývajú).
- ...
- Chvíľu ich necháme oschnúť a rúrky vyberieme.
- Pripomínajú mi cannelloni :-))
- Rúrku z cesta nakrájame na prstienky a ideme na to :-)
- A pekne po lopate... Palcom jednej ruky prstienok na jednom konci otvoríme a druhou rukou na opačnom konci pritlačíme.
- Prácne, či neprácne, veď v kuchyni sme šikovné a šikovní :-)
- V osolenej vriacej vode uvaríme. Sú väčšie ako klobúčiky-mušličky z francúzskej polievky, ale náš nedeľný vývar ozvláštnili :-)