Pohánkový koláč s gaštanovým krémom a brusnicami
Autor receptu: proste0monika
Koláčik som piekla dnes štýlom "čo dom dal". Je síce dosť jednoduchý, ale veľmi nám chutil =)
10 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Pohánku (ak nemáme múku) nasucho rozmixujeme s ovsennými vločkami a slnečnicou. Pridáme múku, kypriaci prášok a cukor poďla chuti. Vodu dolievame podľa potreby aby sa cesto lialo. Vymastíme a vysypeme si formu na pečenie a dáme piecť na 180 stupňov na cca 20 minút.
- Gaštanové pyré si rozmixujeme spolu s rastlinnou smotanou na hladký krém a natrieme na upečený vychladnutý korpus.
- Koláč dozdobíme brusnicovým kompótom a dáme odležať do chladničky, najlepšie cez noc, a môžme podávať