Pohánkové halušky s kyslou kapustou a falošnou slaninkou (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Tento pokrm je uvarený podľa markobiotickej kuchárky na nete. Dcére aj vnučke chutil, uvarila ho dcéra.
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny na jedlo.
- Z pohankovej múky , soli a vody vypracujeme cesto. necháme chvíľu postáť. Či je cesto dostatočne husté na halušky zistíme, keď niekoľko halušiek vhodíme do vriacej vody , ak sa nerozvaria, tak je dobré. Pohanková múka nemá lepok, tak cesto treba robiť hustejšie.
- Z cesta nahádžeme halušky, ktoré po uvarení vyberieme.
- Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a na nej udusíme kyslú kapustu.
- Kapustu pridáme k haluškám.
- Na panvici si urobíme falošnú opraženú slaninku: Na olivový olej dáme cibuľku, osmahneme, pridáme nadrobno nakrájaný zeler a údené tofu. spolu smažíme, nakoniec pokvapkáme sójovou omáčkou Kikkoman.
- Pridáme na vrch pri servírovaní jedla. Dobrú chuť.