Pohánkové halušky s kyslou kapustou a falošnou slaninkou (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Tento pokrm je uvarený podľa markobiotickej kuchárky na nete. Dcére aj vnučke chutil, uvarila ho dcéra.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Suroviny na jedlo.
  2. Z pohankovej múky , soli a vody vypracujeme cesto. necháme chvíľu postáť. Či je cesto dostatočne husté na halušky zistíme, keď niekoľko halušiek vhodíme do vriacej vody , ak sa nerozvaria, tak je dobré. Pohanková múka nemá lepok, tak cesto treba robiť hustejšie.
  3. Z cesta nahádžeme halušky, ktoré po uvarení vyberieme.
  4. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a na nej udusíme kyslú kapustu.
  5. Kapustu pridáme k haluškám.
  6. Na panvici si urobíme falošnú opraženú slaninku: Na olivový olej dáme cibuľku, osmahneme, pridáme nadrobno nakrájaný zeler a údené tofu. spolu smažíme, nakoniec pokvapkáme sójovou omáčkou Kikkoman.
  7. Pridáme na vrch pri servírovaní jedla. Dobrú chuť.