Pohánka s fazuľou
Pohánka s červenou fazuľou a maslovou tekvicou (fotorecept)
Autor receptu: violeta
3 porcie |
20 minút na 200 °C |
Postup- Maslovú tekvicu ošúpem, pokrájam a uložím na plech s papierom na pečenie. Pokvapkám olivovým olejom, posolím a posypem mletým koriandrom a drvenou rímskou rascou.
Pečiem ju v teplovzdušnej rúre, vyhriatej na 200 °C, približne 20 minút. Nechám ju dopiecť vo vypnutej rúre. Čas pečenia záleží od veľkosti kúskov.
- Uvarím pohánku. Prepláchnem ju a zalejem dvojnásobným množstvom vody. Varím ju prikrytú, na strednom teplotnom stupni, do odparenia vody. Potom ju ešte nechám prikrytú dôjsť asi 10 minút.
- Na olivovom oleji opečiem nakrájanú cibuľu, ktorú som trocha posolila. Ak je už opečená, pridám k nej asi polievkovú lyžicu nastrúhaného zázvoru a konzervu červených fazúľ aj s nálevom.
Nechám chvíľu pobublať a primiešam hotovú pohánku.
- Podávam s pečenou tekvicou a kozím alebo balkánskym syrom.
|