Drobné pečivo
Drobné pečivo

Podvodné rumové srdiečka fotorecept

imaginarium - fotkaimaginarium, 14. marca 2018

Cesto, ktoré kysne pod vodou? To som musela vyskúšať, aj keby traktory padali a oplatilo sa! Tak úžasne krehké pampúšiky som ešte nejedla.

Suroviny

300 g
250 g
1 kocka
5 PL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Droždie rozmiešame v mlieku, nastrúhanú alebo na kocky pokrájanú Heru zmiešame s múkou a soľou na mrveničku. Prilejeme mlieko s droždím a vymiesime cesto. Zabalíme do čistej utierky a ponoríme do nádoby so studenou vodou. Počkáme, kým vypláva a pokračujeme v práci. Mne vyplávalo už o pol hodinu, ale nemala som čas a pokračovala som až o dve hodiny.

    Podvodné rumové srdiečka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď cesto vyskočí z vody von, tak ho treba papierovou utierkou osušiť a bude mierne rozmočené, tak ho treba na pomúčenej ploche premiesiť, kým nie je znova pekne hladké. Potom ho rozvaľkáme na tenko, asi pol centimetra a vykrajujeme ľubovoľné tvary, mne sa zachcelo srdiečok.

    Podvodné rumové srdiečka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme pri teplote 180 °C kým nezačnú jemnučko hnednúť. Ihneď po vytiahnutí z rúry srdiečka potrieme rumom a obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

    Podvodné rumové srdiečka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plech srdiečok mi stačil, tak som zo zvyšku spravila slané syrovo-šunkové slimáky klasickým postupom.

    Podvodné rumové srdiečka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

evanaaa
Krásne napuchnuté srdiečka, niekde tu síce je recept na podvodné kysnutie cesta, ale toto sa mi páči...inak, rum by som dala aj do cesta, (aj keď u nás sa alkohol nepoužíva ), dá sa?
motyka
Taktiež som také cesto nikdy nerobila. A ani neviem, že by ho robili známe, či kamarátky. Vyzerajú výborne. Ukladám a vyskúšam. Si šikovnica a máš odvahu. Chválim.
pivonka
Už som kedysi počula o ceste "vyskoč z vody", ale zatiaľ som ho nerobila, obávam sa, či by sa mi podarilo. Ovšem tvoje srdiečka sú úžasné, môžeš byť pyšná!
imaginarium
@Pivonka (14.3.2018 19:42)

Ja som naň natrafila nedávno a bola som nadšená, musela som to vyskúšať :D A tiež som sa bála, bola som si istá, že sa mi prilepí na dno a nevyskočí, preto som ho aj zabalila do utierky a vyskočilo :-)
imaginarium
@Motyka (14.3.2018 19:41)
Ďakujem za takú peknú pochvalu. Najväčšia odvaha je vôbec niečo zverejniť na vareche, lebo človek nikdy nevie, ako to ľudia príjmu a či nedostane výplach žalúdka ... napr. za tavený syr či kečup :-)))
1x aleana
garanco
Aj keď mám už dosť veľa rokov, pamätám si, keď som ako malá s úžasom pozerala na cesto, ktoré plávalo vo vedre s vodou. Mama ho volala "vyskoč z vody" a robievala z neho tiež keksy. Ja sa neviem odhodlať urobiť to cesto, ale asi si ma presvedčila. Páči sa mi, že ho najprv zabalíš do utierky. Keksíky, aj slimáky máš pekné, len sa do nich zahryznúť :-))
motyka
@Imagin árium - z toho si nič nerob. Väčšinou kritizujú len Tí, čo veľmi málo vedia, alebo sú to stáli krikľúni. Ale každý si nech dáva do jedla to, čo uzná za vhodné. Podľa mňa Varecha je predovšetkým o nápadoch a o pomoci zvýšiť a zlepšiť pestrosť v kuchyni tých,ktorí to chcú. Kto nechce, nech "neberie". Tak len pridávaj a neboj sa. Vytvor si svoj svet a pusť si doň len toho, koho chceš Ty. Pozdravujem a držím palce v živote.
imaginarium
@Motyka (15.3.2018 13:50)
Pekne si to napísala. Ja som ešte nepocítila nejakú veľkú kritiku voči mojim receptom, ale za ten krátky čas, čo sledujem varechu, som už zaregistrovala min. troch ľudí, ktorí prestali pridávať recepty kvôli prehnanej kritike a to je smutné.
1x motyka
helena64
Poznám ten recept, aj ja ho mám pod názvom "vyskoč z vody", len s tým rozdielom, že ja ho nebalím do utierky. Bochník cesta dám normálne do vody, asi za pol hod. plus -
mínus, vypláva, nechám ho ešte asi 5 min. a potom s ním pracujem, tak ako sa píše v tomto recepte. Netreba sa báť, určite sa vám to podarí, s cestom sa dobre robí, nelepí sa. Dá sa na sladko aj na slano, ako je aj uvedené.
nyja
Recept sa mi páči, je zvláštny, zaujímavý. Trolinka sa čudujem, na 300 g múky ide celá kocka droždia? Kocka sa dáva na 1 kilo múky. Takže sa chcem spýtať, či pečivko nie je cítiť po kvasniciach? Je fajn, že sa dá z neho urobiť súčasne aj sladké aj slané. Bezva! Celkom isto vyskúšam.. :-)
imaginarium
@Nyja (17.3.2018 21:23)

Ja som ich tam necítila, ale najlepšie bude predsa len vyskúšať si to na vlastnom jazyku :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia