Podplamenník podľa mňa fotorecept

selmapuma - fotkaSelmapuma, 22. septembra 2018 17:50
Ďalšie recepty »

Podplamenník podľa mňa (fotorecept)Foto: selmapuma

Keďže na jarmoku nevedeli koľko majú pýtať za kúsok podplamennika, tak som si upiekla svoj podľa seba. Síce nie je pečený v peci, ale je robený z lásky a chutí ešte lepšie a aj syrový. K fazuľovej polievke, no 2 padli hneď bez polievky, ešteže som robila hneď z 1 kg múky.

20
porcií
90 min
príprava
20 min
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
1 kg
20 g čerstvé
3 KL
1 KL
1 ks
2 PL roztopená
2 dl vlažné
5 dl vlažná
Navrch:
800 g
500 g
5 ks
100 g strúhaný

Postup prípravy

  1. 1

    Vypracujem si cesto z uvedených surovín a nechám 2x nakysnúť.

    Podplamenník podľa mňa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozdelím na 3 ks a ešte 20 min nechám oddychovať.

    Podplamenník podľa mňa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ si nakrájam cibuľu a slaninku.

    Podplamenník podľa mňa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Môže byť takto...

    Podplamenník podľa mňa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Každý plech si potriem 2 lyžicami masti a dám prvé cesto, pokiaľ sa pečie jedno, tak ďalšie cesto premiesim, aby neprekyslo.

    Podplamenník podľa mňa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Teraz si zapnem rúru na 200 stupňov, cesto zatiaľ oddychuje, o 10 min ho dám piecť takto ako je na ,,sucho" a pečiem 10 min aby chytilo farbu. Nebojte sa, ak sa cestu robia kopce.

    Podplamenník podľa mňa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vyberiem a hneď horúce natriem smotanou, posypem slaninkou a cibuľou, šupnem späť do rúry, dám na 250 stupňov a pečiem ďalších asi 10 min, aby boli kraje zlatisté... NESOLÍM

    Podplamenník podľa mňa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tak isto si pripravím aj syrový, na smotanu dám najprv strúhaný syr a potom slaninku a cibuľku. Takto som upiekla 3 kusy podplamenníkov.

    Podplamenník podľa mňa (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist