Podplameník (fotorecept)

Autor receptu: skatulka

Podplameník som si kupovala na rôznych jarmokoch a trhoch, kde ho predávajú pečený v peci a jeho vôňa sa šíri širko-ďaleko. Rozhodla som sa pripraviť si túto pochúťku aj doma a je to naozaj výborné. Oblohu je možné variovať a možno urobiť klobáskovú alebo aj vegetariánsku verziu.

60 minút
príprava
10 minút
na 220 °C

Postup

  1. Kvások si pripravíme z mlieka, cukru a droždia. Do múky pridáme kvások, 2 lyžice oleja s soľ.
  2. Cesto necháme nakysnúť prikryté utierkou.
  3. Potom z cesta rukou vytvoríme dve hrubšie placky.
  4. Cesto potrieme pripravenou bryndzou, zriedenou s kyslou smotanou. Posypeme pokrájenou slaninkou a cibuľkou.
  5. Pečieme 10-12 minút na 220-250°C.