Podbitá fazuľa s kyslou kapustou a údeným kolenom

Autor receptu: petravoska

Toto bola moja naobľúbenejšia polievka asi tak od 15 do 25 rokov a dodnes ostala jednou z najobľúbenejších. A nech vás nemýli, že niektoré ingrediencie sa naoko spolu bijú. Výsledok je super. Upozornenie: Tento recept nemá nič spoločné s racionálnou výživou! ;)

15
porcií

Postup

  1. Fazuľu aspoň dve hodiny pred varením namočíme do studenej vody.
  2. Koleno dáme uvariť , kým sa neoddeľuje od kosti. Potom ho vyberieme, necháme trochu vychladnúť, aby nebolo horúce a nakrájame ho na malé kúsky.
  3. Do vody, v ktorej sa varilo koleno dáme variť fazuľu a kyslú kapustu a okoreníme bobkovým listom a čiernym korením. Keď fazuľa zmäkne, vrátime do polievky mäso a dochutíme soľou, ak je to potrebné, keďže kapusta a údené koleno sú slané.
  4. V mlieku si rozmiešame múku. Postupne do mlieka pridávame trochu polievky, aby sa teploty vyrovnali a aby sa mlieko nezrazilo. Zátrepku vlejeme do polievky a privedieme ju za neustáleho miešania do varu. Po celý čas udržiavame mierny plameň. Päť minút povaríme a odstavíme. Ešte chvíľu miešame.