Ružičkový kel
Ružičkový kel

Pochúťkový ružičkový kel

pivonka - fotkapivonka, 9. septembra 2018
Pochúťkový ružičkový kel
Foto: pivonka

Je to ľahký a rýchly zeleninový obed alebo večera.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
100 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Očistený kel varíme v slanej vode 10 min. Scedíme. Ja som nevarila, lebo som mala mrazený kel. V tom prípade si môžeme recept pripraviť aj v zime.

  2. 2

    V kastróli rozohrejeme maslo, pridáme odkvapkaný kel, ochutíme mletým čiernym korením, ak je treba, prisolíme. Posypeme trochou strúhanky a popražíme.

  3. 3

    Podávame s volským okom. Ja som si pridala aj trochu zemiakov.

Diskusia k receptu

atulienka
Vyskúšané. To bola dobrota! Strúhanku som použila kukuričnú chrumkavú, lebo používam prevažne takú, vajíčko som nedala, a veľmi chutná, takmer delená večera /dala som maslo/ bola za chvíľku na stole. Pivonka, vďaka, že si sa podelila o recept.
pivonka
@Oline čka Áno, optimálne je konzumovať zeleninu sezónne, teda čerstvú. Ale! Kedysi som pestovala ružičkový kel na záhradke. Výsledok sa dostavil, ale nie taký, aký som očakávala a ružičkový kel, ktorý som naposledy videla v zelovoci mal od čerstvosti ďaleko. Takže mám v mrazničke zásobu a kedykoľvek je k dispozícii, napr. aj do mäsovej polievky pridám 3-4 hlávky. Veď mrazenie je najkvalitnejší spôsob konzervovania.
1x aniska
pivonka
@Atulienka Poteší ma, ak môj recept niekoho osloví a som ešte radšej, ak aj vyskúša. Ty si nič neodkladala, vyskúšala a ešte aj pochutilo, to som naozaj rada. Tak nech nám to chrumká!
motyka
Ten kel ako príloha je super. Pre mňa a dievčatá aj s volským okom. Ale pre polovičku musím vymyslieť aj niečo mäsové. Ale recept ukladám, aby som nezabudla, lebo sa mi páči ten kel, ako príloha. Díky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia