Pochúťka z diviačieho stehna

Autor receptu: stefanm

Nosným pilierom prípravy tohto jedla bol , tu pridaný , recept od @Kimlo z 1.11.2012 (http://varecha.pravda.sk/recepty/gulas-z-diviaka/32991-recept.html) ktorý som náhodou objavil keď som študoval prípravu guláša z diviačieho mäsa . Skoro všetko som dodržal , len som zabudol pridať jednu surovinu a verte , že vôbec nechýbala a jedlo bolo výborné . Zabudnutú surovinu sme potom výdatne dopĺňali v surovom - neuvarenom stave a guláš sa nám zdal stále lepší a lepší .

15 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji opražíme slaninu , cibuľu a paradajkový pretlak .
  2. Pridáme na kocky nakrájané mäso a opečieme . Pridáme mletú červenú papriku , ...
  3. ... dolejeme do polovice vodou a dusíme . Potom pridáme polovičku zemiakov a necháme ich rozvariť a podľa potreby roztláčame vidličkou aby guláš zahustili .
  4. Dochutíme koreninami , pridáme zbytok zemiakov a papriku a huby a za častého ochutnávania a dochucovania dovaríme .
  5. Podávame na záhradke v plastových miskách z Kauflandu čo v nich pália ruky , celé sa ohýbajú a človeka to tak naštve , že si nemôže tu fajnotku v pohode vychutnať . No a samozrejme nazabúdajme v pravidelných , 5-10 min.intervaloch , výdatne zapíjať červeným vínom , ktoré sme zabudli pridať do varenia . Hudobný "gastrovideoklip" je pripravený . Pridám , keď mi niekto moju prácu pochváli !!! :)