Bryndzové pečivo
Bryndzové pečivo

Poğaça/ Pórovo-bryndzové poača fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 6. marca 2018
Poğaça/ Pórovo-bryndzové poača (fotorecept)
Foto: cesminaz

Veľmi chutné pečivo z kysnutého cesta. Kombinácia póru a bryndze je výborná :-)

20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
2 dl
2 dl
cca 3 dl
1 ks
2 PL
1 PL
50 g čerstvé
Plnka:
2 ks
podľa chuti
Na potretie:
1 ks
Na posyp:




Postup

  1. 1

    Do jednej misky dáme múku, cukor, sol a premiešame lyžicou. Pridáme olej, bielok a napučaný kvások, ktory sme si spravili z 2 dl mlieka+droždie+1kl cukor. Tých cca 3 dl vlažnej vody pridávame postupne počas hnetenia. Tekutinu zakaždým dobre vpracujeme do cesta. Vypracujeme polomäkké až mäkké, jemné cesto, ktoré sa má oddelovať od misky. Cesto ešte pomocou múky krátko vymiesime do bochníka. Poprášime ho múkou a necháme ho na teplejšom mieste 1 hodinu nakysnút.

    Poğaça/ Pórovo-bryndzové poača (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým cesto kysne, si pripravíme plnku. Budeme potrebovat 2 velké póry a bryndzu. Tú si každý dá podla chuti. Alebo môžte bryndzu kludne nahradit kravským hudkovým syrom - ja tu mám turecký. Pór si podla potreby umyjeme a pokrájame. Následne trocha osolený pór v panvici na troche oleja klasicky podusíme do mäkka a necháme zatial bokom.

    Poğaça/ Pórovo-bryndzové poača (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnuté cesto vyklopíme na trocha pomúčenú dosku, urobíme valec a pokrájame ho na cca 22 rovnakých kúskov. Každý kúsok este raz vymiesime do bochníčka..

    Poğaça/ Pórovo-bryndzové poača (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    S bochníčkami užaj pracujeme dalej. Bochníček dobre rozťapkáme, dáme do stredu za 1 PL póru a na to položíme kúsok bryndze - každý podla chuti. Cesto uzavrieme do tvaru buchty a nakoniec každú "buchtu" zlahka rozťapkáme. Poača poukladáme na naolejovaný plech trocha dalej od seba..

    Poğaça/ Pórovo-bryndzové poača (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Natrieme ich žltkom, ktoré sme rozmiešali s pár kvapkami vody a posypeme ich čiernou rascou. Poača dáme ihned do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 180 °C na cca 20-25 minút. Kedže každá rúra inak pečie, treba si ich sledovať.

    Poğaça/ Pórovo-bryndzové poača (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Už upečené :-) Sú naozaj výborné!

    Poğaça/ Pórovo-bryndzové poača (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Poača sú velmi chutné samotné, ale aj ako príloha k polievke :-) Sú mäkkučké a také ostanú dokonca aj na tretí deň. Dobrú chuť :-)

    Poğaça/ Pórovo-bryndzové poača (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

haji
Pěkný recept, těsto jako pápěří, fajn náplň, jsi šikulka! Přeji krásný den, milá Cesmínko, díky za receptík.
motyka
Nádhera, ako vždy. Že sú výborné - nepochybujem. Ako všetky Tvoje recepty, ktoré som vyskúšala. Vynikajúce. Ukladám aj toto.KK.
cesminaz
@Elen52 :-) som rada,ze sa recept páči. @Pivonka budem rada ak vyskusas :-) Ak máte radi aj pór aj bryndzu,tak vam urcite budú chutit. @Haji :-) dakujem si zlatá ako vzdy! @Motyka dakujem,si zlatá :-) Ja sa zasa velmi tesim tomu,ze vam doteraz vyskúšané jedlá/pečivá chutili ;-) Prajem vsetkym pekny vecer :-)
sracz
Mám rád všetky Tvoje rcp bez výnimky, milá a šikovná @Cesminaz - čka! Voňajú aj našim domovom za dávnych mrásnych mladých čias a aj tu, už v 8. dráhe na štadióne mojeho života, som si nimi vždy zaslúžil obdiv a úctu nielen "koŠtovníkov, ale hlavne koStovníkov"! Želám Ti, úprimne zo srdca, krásne dni a teším sa na ďalšie Tvoje veľdiela!
cesminaz
@Sracz (7.3.2018 00:55)

Milý @Sracz dakujem ti pekne za tvoj velmi milo napísaný komentík :-) Potešil.Som velmi rada,ze sa ti aj tento jednoduchy recept páči.Prajem tebe aj rodinke tiez krásny a prijemný den!
hviera
vyzerá to veľmi lákavo. ukladám, raz určite urobím :)
siisa
Krásne ich máš, precízna práca a perfektný foto postup. Podľa teba sa môžu učiť aj začínajúce kuchárky milá @Cesminaz :)
garanco
Teraz som si ich všimla a také chute si mi tými obrázkami narobila (postup v Tvojom prevedeni je bezchybný a fotky priam volajú na hostinu ), že zajtra budú na obed!
ywett
Tvoje recepty sú perfektne spracované, úplne všetky sú krásne ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia