Poğaça - kukuričné taštičky (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Tieto poğaça su z kukuričnej muky v tvare taštičiek :-) Cesto je lahučké a velmi chutne..

17ks
porcií
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do jednej misky dame obe muky, sol, cukor a dobre cele premiesame lyzicou..
  2. Potom pridame zmäknute maslo (margarin) a 2 bielky a 1 zltok (ten druhy zltok si odlozime bokom, s tym budeme potierat vrch tasticiek). Nakoniec pridame aj 1 az 1,25dl vlaznej vody v ktorej sme rozmiesali 50g kvasnic s 2kl cukru..
  3. Cele dobre premackame-premiesime,aby sa dobre vsetko spojilo. Dostaneme polomäkke az mäkke mastnejsie cesto. Hotove cesto zakryjeme utierkou a nechame na teplejsom mieste 30 minut oddychovat..
  4. Zatial si pripravime plnku. Zmiesame 250g tvarohu,1-2PL cukru(podla chuti) ,trosku soli,za hrst nadrobno nakrajaneho kôpru a 2PL jogurtu.Plnka nema byt prihusta,ani priliz riedka-mne stacili 2PL jogurtu.Ja som pouzila celkom obycajny polotucny tvaroh-tu 250g kocku co predavaju v obhodoch.Ten tvaroh nieje ani jemny,ani velmi hrudkavy :-)
  5. Po 30tich minutach zacneme s cestom pracovat.. Rukou odstipkavame rovnake kusky cesta..Ako stipkate do cesta,tak sa da vidiet a citit, ako za tych 30 minut podkyslo :-) je lahucke a bublinkave :-)
  6. Z cesta vytvarujeme gulku velkosti mandarinky :-)
  7. ..a na nepomucenej doske gulku roztapkame na hrubku cca. 5mm...
  8. ..do stredu dame plnku a zatvorime..
  9. ..okraje prstami pritlacime, aby sa spojili..
  10. ..poğaça poukladame trocha dalej od seba na plech s peciacim papierom. Vrch natrieme s nasich druhym zltkom, ktore sme mali odlozene bokom..
  11. Ja som niektorim posypala vrch zernuchou, ale inak nemusite nicim :-) Poğaça nenechame podkysnut, ale hned ich vlozime do rury, ktoru sme si dopredu rozohriali na 180°C na 20 minut. No kedze kazdy ma inu ruru, tak si ich od 15tej minuty radsej sledujte :-)
  12. Krasne upecene poğaça ;-P Ako vidite, neostali uzavrete, ale sa pekne pootvorili a vykukla plnka, ktora vobec nevytiekla a ani nepremocila cesto :-)
  13. Tieto poğaça su vyborne,cesto je lahucke a vzdusne :-) Tvarohovu plnku si kludne mozte namiesat aj podla seba,komu ako chuti :-) Chut cesta je univerzalna,takze mozte plnit tvaroh naslano aj nasladko ;-P Tato kôprova plnka je taka sladko-slana,ale velmi chutna :-) Dobru chut..
  14. Len pre info sem vkladam fotku kukuricnej muky, co pouzivam. U nas sa da kupit len takato bezglutenova, takze robim vzdy len s takou :-) Da sa kupit v Tescu, alebo Aldi..