Plnka trepaná na pare (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Takúto plnku väčšinou robím, ked pečiem tortu.Aspoň ja takúto plnku mám veľmi rada,lebo sa s ňou dobre pracuje.A čo je na nej dobré,že túto plnku môžem zmraziť,ked sa mi zvýši a ked potrebujem tak ju deň pred tým ako idem niečo robiť vyberiem,na druhý deň ju zasa prešľaham a naplním .Čo s inými plnkami sa takto robiť nedá.Ešte tak plnka z mikrovlnky.
Postup
- Do hrnca si rozbijeme vajcia a pridáme cukor.
- Ešte kým nieje na pare ,tak mixérom vyšľahame aspoň 3 minúty.
- Potom ju dáme na väčší hrniec v ktorom vrie voda.Vody by malo byť dostatok,aby vydržala počas celého parenia.Šľaháme na najmenšom stupni.
Niekedy sa šľahala ručne,ja to teraz šľahám mixérom.
- Celé šľaháme asi 10-12 minút.Krém musí byť hustý,tak ako ked šľaháme na studeno.Je to potom vydieť ja na stene misky,ked začne na stene misky cukornatieť.Hned treba odstaviť.
Takýto krém necháme výchladnuť,tak na letno.
- Hned do toho pridáme 1 maslo a maslo rozkrojíme,aby sa roztopilo a zašľaháme.Tak ho necháme vychladnúť celkom.
- Do studeného masla zašľaháme druhé maslo.
- Poriedne vyšľaháme a môžeme použiť na plnenie ,či už torty,alebo na hociaké rezy.