Plnka trepaná na pare (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Takúto plnku väčšinou robím, ked pečiem tortu.Aspoň ja takúto plnku mám veľmi rada,lebo sa s ňou dobre pracuje.A čo je na nej dobré,že túto plnku môžem zmraziť,ked sa mi zvýši a ked potrebujem tak ju deň pred tým ako idem niečo robiť vyberiem,na druhý deň ju zasa prešľaham a naplním .Čo s inými plnkami sa takto robiť nedá.Ešte tak plnka z mikrovlnky.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca si rozbijeme vajcia a pridáme cukor.
  2. Ešte kým nieje na pare ,tak mixérom vyšľahame aspoň 3 minúty.
  3. Potom ju dáme na väčší hrniec v ktorom vrie voda.Vody by malo byť dostatok,aby vydržala počas celého parenia.Šľaháme na najmenšom stupni. Niekedy sa šľahala ručne,ja to teraz šľahám mixérom.
  4. Celé šľaháme asi 10-12 minút.Krém musí byť hustý,tak ako ked šľaháme na studeno.Je to potom vydieť ja na stene misky,ked začne na stene misky cukornatieť.Hned treba odstaviť. Takýto krém necháme výchladnuť,tak na letno.
  5. Hned do toho pridáme 1 maslo a maslo rozkrojíme,aby sa roztopilo a zašľaháme.Tak ho necháme vychladnúť celkom.
  6. Do studeného masla zašľaháme druhé maslo.
  7. Poriedne vyšľaháme a môžeme použiť na plnenie ,či už torty,alebo na hociaké rezy.