Tortová plnka

Plnka s maslovými sušienkami pod fondán

Autor receptu: pn

Tento krém dávam na torty, keď ich chcem potiahnuť fondánom.* Hlavne keď je torta trošku mäkšia, alebo je ovocná a chcete, aby bola torta pevnejšia. Tento krém ju okolo pekne spevní. A môžem povedať, že je aj chutný. Krém dávam na tortu aj keď ju chcem potrieť swiss meringue butter krémom. Budem rada, keď ho vyskúšate.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Maslo vymiešame do peny. Preosiaty práškový cukor po lyžiciach pridávame do masla a dobre vymiešame v mixéri. Potom tiež po lyžiciach pridávame zomleté a preosiate sušienky (ja som ich zomlela na mlynčeku na orechy a ešte raz na kávovom mlynčeku). Dobre vymiešame a krémom môžeme potrieť vychladenú tortu. Tortu dáme do chladničky a keď stuhne, môžeme ju potiahnuť fondánom alebo ľubovoľným krémom. Ja som robila teraz bez čokolády, lebo som tortu natierala ešte swiss meringue butter krémom. Ale môžete dať aj čokoládu, ktorá je v recepte. Krém je veľmi chutný.
  2. Natretá torta.
  3. Ešte jedna. Táto dávka mi vyšla na jednu tortu s priemerom 30 cm a jedno srdce 20 cm.
  4. A tu je potom natretá swiss meringue butter krémom.