Plnený zemiak bryndzou

Autor receptu: dadecova

Ked že mám pred maturitou ma baví všetko len nie učenie ;) tak som sa troška zahrala v kuchyni...

20 minút minút
príprava
1 hod minút
na 150 stupňov °C

Postup

  1. Ako prvé zemiaky ošúpeme a prekrojíme na polovicu. Každú polovicu na konci odrežeme špičku aby ked ich postavíme do pekáča nepadli a neprevrátili sa. Vložíme do vody a povaríme kým nebudú také polo uvarené.
  2. Medzi tým ako sa nám zemiaky varia spravíme si plnku. Bryndza, smotana, slaninka na kocky a parmezán zmiešame dokopy. Ja to vždy nechám hustejšie a po lyžičkách pridávam smotanu lebo mi to zvyklo vytiecť :)
  3. Zemiaky vydlabeme čo najlepšie, ja som si pomohla škrabadlom na zemiaky má taký ostrý koniec a super sa sním dlabe. Troška sa stým pohrajkáme, ponadávame :D naplníme a na vrch zvyknem dať tú špičku čo odrežem na začiatku zo zemiaku. Miesto parmezánu som zvykla aj obyčajný syr môže byť aj údený. Pečieme to tak dlho kým vrch nechytí farbu na 150 stupňoch. Ten to recept zvyknem robiť len ked nám doma ostane bryndza z halušiek, nenapísala som čo koľkého treba lebo vždy robím podľa oka.