Pečený bôčik
Pečený bôčik

Plnený pečený bôčik s kapustovými strapačkami

Daniel Klapač
kuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 9. augusta 2018
Plnený pečený bôčik s kapustovými strapačkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
70 minút
príprava

Suroviny

800 g
4 ks
5 ks
100 g
200 g
10 g
70 g
Kapustové strapačky:
700 g
1 ks
20 g
1 kg
500 g
100 g
20 g
20 g
3 ks




Postup

  1. 1

    Z rožkov, 5 vajec, urestovanej slaniny, cibule a trošky mlieka vypracujeme plnku, ktorú dochutíme majoránom, cesnakom, soľou, korením.

  2. 2

    Touto zmesou naplníme bôčik, ktorý upečieme v rúre domäkka.

  3. 3

    Z múky, vajíčka, zo zemiakov, soli vypracujeme cesto a uvaríme halušky.

  4. 4

    Kapustu urestujeme na karameli pripravenom z cukru, kde pridáme bobkový list, nové korenie a opraženú slaninu nakrájanú na kocky. Orestovanú kapustu zmiešame s haluškami a podávame s pečeným bôčikom preliatym výpekom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia