Plnený kaleráb s ryžovými rezancami a šafranovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: klimeczek

Částo bývám nerozhodný a bojujem s tým na čo mám práve chuť. Pozriem do chladničky a kuchynských zásob a v hlave ma napadajú šialené veci. Takto vznikol aj tento recept. Ó ano, je prekombinovaný ale verte, že aj chutný. A to, že si ho môžte variovať je u mňa jasné.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Na oleji si postupne orestujeme, cibuľku, rascu, karotku, zelené fazuľky, kuriatka, vnútro kalerábu ktorý sme si vydlabali a špenát.
  2. Dochutime soľou, korením s zmesou naplníme vydlabané kaleráby ktoré si povaríme krátko v pare.
  3. Dáme piecť do rúry alebo na gril.
  4. Ryžové rezance krátko povaríme v osolenej vode. Ešte horúce premiešame s pestom a mletými vlašskými orechami.
  5. Na masle krátko povaríme smotanu na varenie alebo 33%. Dochutíme bielym korením, šafránom a soľou. Podávame s ryžovými rezancami a pečeným kalerábom.
    DOBRÚ CHUŤ PRAJEM.
  6. MÔJ TIP: alternatíva prílohy

    kukuričná polenta /1 hrnček
    voda / 4 hrnčeky
    čerstvé bylinky a koreniny / podľa chuti
    maslo
    soľ

    Vo vode za stáleho miešania uvaríme polentu. Zjemníme maslom, dochutíme podľa chuti bylinkami a koreninami a hotovo! :-)