Plnený baklažán v postieľke z vaječných bielkov fotorecept

edith - fotkaedith, 8. júla 2014
Plnený baklažán v postieľke z vaječných bielkov (fotorecept)
Foto: edith

Baklažán alebo ľuľok jedlý pochádza z východnej Indie. Je to zelenina s nízkou kalorickou hodnotou ale za to s vysokým obsahom vlákniny,draslíka, medi a Zobraziť celý popisBaklažán alebo ľuľok jedlý pochádza z východnej Indie. Je to zelenina s nízkou kalorickou hodnotou ale za to s vysokým obsahom vlákniny,draslíka, medi a mangánu, betakaroténu a kyseliny listovej. Pozitívne ovplyvňuje hladinu cukru a cholesterolu v krvi a pomáha pri tvorbe červených krviniek. ( No aká zdravá a navyše krásna zelenina :- ) . Ja som si recepty z baklažánu veľmi obľúbila a toto je jeden z tých v ktorom som si skombinovala prísady podľa seba.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

1 ks
3-4 strúčiky
4-5 ks
500 g ľubovolné
1 ks väčšia
3 ks
120 g
3 PL
2-3 PL
Príloha:




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji si opražíme nakrájanú cibuľu, jarnú cibuľku a cesnak. Pridáme mleté mäso ( ja som mala zmes bravčového ) ale môžete dať ľubovolne aj hovädzie prípadne mix.

    Plnený baklažán v postieľke z vaječných bielkov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ochutíme soľou, čiernym korením, mletou červenou paprikou, bazalkou a pažítkou a pridáme vy dlabané vnútro z baklažánu, ktoré som si nakrájala na drobnejšie kúsky a kým mäso nezhnedne tak spolu po pražíme a dobre premiešame. Potom podlejeme trochu vody a necháme dusiť chvíľu ( cca 5 min. )

    Plnený baklažán v postieľke z vaječných bielkov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V miske si rozmiešame 3 žĺtka so smotanou, osolíme a pridáme 2-3 PL kukuričnej múky na zahustenie / závisí koľko vody máte na mäsku ( ja som dala 3 PL ). Primiešame do zmesi ml.mäsa a časťou naplníme vy dlabaný baklažán. Baklažán plníme tak, že nanesieme lyžičkou prvú vrstvu , na ňu nastrúhame tvrdý syr, naň dáme lyžičkou druhú vrstvu zmesi a opäť nastrúhame syr.

    Plnený baklažán v postieľke z vaječných bielkov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do zvyšnej časti zmesi mletého mäsa primiešame vy šľahané o solené bielka a vylejeme na menší plech / prípadne formu na pečenie, ktorú si vytrieme trochou olivového oleja a poprášime kukuričnou múkou. Vlejeme doň zmes s bielkami a na vrch položíme obe polovice naplneného baklažánu. Povrch môžeme posypať syrom ak nám ostal a dáme zapiecť do trúby na 190 stupňov cca na 30 minút.

    Plnený baklažán v postieľke z vaječných bielkov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení necháme trocha vychladnúť aby sa nám lepšie krájal a podávame s ľubovoľnou prílohou. Ja som k tomu spravila varené zemiačiky s čerstvou pažítkou. Prajem dobrú chuť.

    Plnený baklažán v postieľke z vaječných bielkov (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

terinka55
Pekný receptík, určite aj chutný. Baklažán mám veľmi rada v hocijakej podobe. 5*
1x edith




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia