Komentáre k receptu:
  • používateľ nemá avatarFlufi 11. júla 2018 o 15:49

    nie je ten baklažán horký keď horčinu neodstraňujete?
    @zareaguj
  • happybunny - fotkaHappybunny 11. júla 2018 o 16:52

    baklažány treba nasoliť pred oprážaním, síce tie čo dnes dostávame v obchodoch nie sú prirodzene veľmi horké, ale hlavne kvôli tomu soľ, lebo bez nasolenia do seba baklažán nasaje olej ako špongia.
    @zareaguj
  • afataga - fotkaAfataga 11. júla 2018 o 19:35

    Dalsi dobry rcp. od teba, musi to byt dobre, aspon si myslim.
    Dala som ti foto k tej kure na pretlaku, neviem, ci si postrehla, je to neskutocne vyborne.
    Snad raz skusim aj toto.
    @zareaguj
  • afataga - fotkaAfataga 11. júla 2018 o 19:36

    @Happybunny (11.7.2018 16:52)

    Vobec ich netreba solit, urcite nasaje menej opekany takto vcelku, ako keby bol na platky.
    @zareaguj
  • alex37 - fotkaAlex37 12. júla 2018 o 07:55

    @Flufi (11.7.2018 15:49)

    horké bývajú veľké a staré baklažány, toto boli maličké a mladučké baklažániky :-) tie väčšie zvyknem aj ja posoliť na papierovom obrúsku vysušiť.
    @zareaguj
  • alex37 - fotkaAlex37 12. júla 2018 o 07:57

    @Happybunny (11.7.2018 16:52)

    vyskúšam to nasolenie nabudúce, ale nebolo to strašné s tým olejom.
    @zareaguj
  • alex37 - fotkaAlex37 12. júla 2018 o 08:31

    @Afataga (11.7.2018 19:35)

    ďakujem, určite ti bude chutiť a idem pozrieť fotku pri recepte na kura :-) Už dávno som ho nerobila.Pekný deň.
    @zareaguj
  • drajan - fotkaDrajan 12. júla 2018 o 09:15

    Dobrý recept! Aj ja robievam baklažány rada, na rôzne spôsoby... plním kadečím, len ich vopred neopekám na panvici a pre istotu nechávam chvíľu "vypotiť" pred prípravou. Milujem aj takú jednoduchú úpravu baklažánu, prekrojím na polovice, rozkrájam pozdĺžne tak, aby spodok zostal neporušený. Do zárezov napchám nahusto na hrubšie plátky nakrájaný cesnak. Polejem oliv. olejom, nejaké korenie, trochu soli a pečiem... s chlebom "bašta". Pred dokončením sa môžu posypať syrom, podľa chuti... Skúsim aj takúto úpravu... mňam. Dík za inšpiráciu.
    @zareaguj
  • happybunny - fotkaHappybunny 12. júla 2018 o 10:45

    veď nevravím, že sa na to zomiera, len keď máme možnosť tak je lepšie sa oleju vyhýbať :D :) nemyslela som to v zlom
    @zareaguj
  • dr - fotkaDr 12. júla 2018 o 12:21

    Zapečený baklažán - mňáááám to bolo. Plnka do baklažánu : červená paprika, zelená paprika, vnútro pečeného baklažánu, pečený cesnak. Ochutené čiernym korením, mletým kardamomom, oreganom. Hotové bohato posypané parmezánom. K tomu pečené zemiaky, ja by som mohla aj bez zemiakov.
    To je vlákniny v nás


    @zareaguj
     1x haji
  • používateľ nemá avatarHaji 12. júla 2018 o 13:08

    Pěkný letní receptík, chutný, jednoduchý, hned bych dala testovací vzoreček.
    @zareaguj
  • denyany - fotkaDenyany 13. júla 2018 o 05:48

    Fajn recept, baklažán u nás frčí. Nikdy ho pre tepelnou úpravou nedávam tzv. vypotiť a nebol horký ani väčší, ani ten malý.
    @zareaguj
  • alex37 - fotkaAlex37 13. júla 2018 o 07:34

    Ďakujem všetkým za pristavenie. Baklažán sa bez oleja dá upiecť, asi takto : taktiež ošúpaný na striedavo na papiery na pečenie pokvapkaný olivovým olejom na 180-190°C cca 40min., proste do zmäknutia. /robila som to už aj takto/
    @zareaguj
  • marianne - fotkaMarianne 15. júla 2018 o 13:12

    absolútne perfektné
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist