Komentáre k receptu:
  • používateľ nemá avatarHaji 10. februára 2018 o 20:46

    Náramné šišky, už těsto vypadá velice dobře, krásná práce! Díky za receptík @Ancicka , jsi šikulka!
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 10. februára 2018 o 23:02

    @ancicka z tvojej ruky aj med sladký, ako sa hovorí. Dnes o 17.00 som podľa tvojho receptu urobila šišky - neplnené, my máme radi s malinovou penou alebo s tvarohom, tak neplním. Vynikajúce, ľahké, nadýchané, s cestom sa dobre robilo, krásne sa vyvaľkalo, nelepilo sa, šišky kysli ako divé Akurát cukru na posypanie sme mali málo, tak boli len také poprášené. Ale zaprášilo sa za nimi. Ukladám do KK a už len podľa tvojho receptu budem robiť.
    @Haji ty budeš určite poznať rozprávku o koblížkovi, ako ho babička z poslednej múky urobila, v rendlíku vypražila.....a ďalej neviem, čo bolo.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 10. februára 2018 o 23:31

    @Bubaya (10.2.2018 23:02)
    Ajaj, poznám, ale už je to drahně let, co jsem ji četla. Nedopadl dobře, chudák koblížek : » zena.aktualne.cz/koblizek/r~i:wiki:4130/...
    Kmotra liška byla chytrá, mlsná, rychlá a nezaváhala. Přiznám se, že bych nebyla jiná, hmmm Hlavně že tebe se vydarily.
    @zareaguj
     1x bubaya
  • marienka44 - fotkaMarienka44 11. februára 2018 o 10:06

    Výborný recept, vyskúšam. Fašiangy už končia.
    Niekde som čítala, že do oleja na vysmážanie treba dať kúsok očistenej mrkvy, aby sa neprepaľoval.

    Netreba urobiť kvások? Počas kysnutia na doske zvyknem šišky aj otočiť na druhú stranu a tou pôvodnou hore vkladám do oleja dole.
    @zareaguj
  • marienka44 - fotkaMarienka44 11. februára 2018 o 10:08

    Ešte som sa zabudla opýtať, ako je to s prikrývaním panvice. Počas vysmážania prvej strany netreba panvicu prikryť?
    @zareaguj
  • frezia68 - fotkaFrezia68 11. februára 2018 o 10:57

    @Ancicka :Veľmi lákavé,musím pochváliť,aj keď nebudem piecť,lebo s bezlepkovými nemám dobré skúsenosti a taký pyšný opasok nedosiahnem.A ako som ja rada piekla všetko kysnuté.Ale lepok nedovolí,čo už?
    @zareaguj
  • ancicka - fotkaAncicka 11. februára 2018 o 12:50

    @Bubaya (10.2.2018 23:02)

    Teším sa ,že si spokojna.
    @Haji ,@Frezia68 ,vdaka za koment.
    @Marienka44 , ja radšej dám surový zemiak.Zemiak obsahuje škorob a ten zabraňuje spáleniu.Neviem či mrkva obsahuje škob ,neskúšala som.
    @Marienka44 ,Jedna finta pri vypražaní šišiek je tá,že ked sa šišky vkladajú do oleja vrchnou stranou je tá,že ked vykrojené šišky trocha vrchom obsnú,tak olej neviaká do cesta.Vsiakovania oleja zabraňuje aj rum v ceste.
    Pozdravujem!
    @zareaguj
  • olinecka - fotkaOlinecka 12. februára 2018 o 19:18

    Krásne sa Ti Anička podarili, chválim.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatar123 12. februára 2018 o 20:36

    tvoje minišišky v bezlepkovej verzii sa podarili, chutili, droždie mám, tak vyskúšam aj tento recept... páči sa mi, že je to bez dlhého kysnutia , výsledok dám vedieť ...
    @zareaguj
  • marienka44 - fotkaMarienka44 13. februára 2018 o 18:18

    Ďakujem za recept, vydarili sa. Ja som robila s dierkou, do oleja sa musí vložiť s dierkou dole, lebo ináč by zanikla počas pecenia. Vychytávka z You tube: hotové som vykladala na pečiaci plech, ktorý som vystlala s kuch. obrúskami. Čo sa nemestilo, dala som na tanier. Ale tam sú uložené na sebe a nedotýkajú sa papiera. Tem odsáva prebytočný tuk.
    Urobila som malú zmenu, do cesta som dala 1 PL 16%-nej kyslej smotany. Inak podľa Teba. Bolo ich spolu 28 ks a 1 vrkoč z okrojkov.
    @zareaguj
  • marienka44 - fotkaMarienka44 13. februára 2018 o 18:19

  • marienka44 - fotkaMarienka44 13. februára 2018 o 18:20

  • marienka44 - fotkaMarienka44 13. februára 2018 o 19:19

    @Ancicka ,našla som Tvoje ďalšie šišky, neplnené, aj tie sú dobré:

    » varecha.pravda.sk/recepty/priprava-cesta-na-sisky-s-opask...
    @zareaguj
  • ancicka - fotkaAncicka 15. februára 2018 o 08:21

    @Marienka44 (13.2.2018 18:20)

    Pekne sa ti podarili,dakujem za vyskušanie.
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist