Plnené zemiaky - Ježkovia (fotorecept)

Autor receptu: megdesign

Ďalšia rýchlovečka ;)

6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Umyjeme si zemiaky kefkou, narežeme na kolieska, ale nedokrojíme. Naplníme na striedačku kolieskami klobásy.
  2. Naukladáme do jenskej misy a nastrkáme do volných špár v zemiakoch suchú salámu, zloženú na štvrtinky.
  3. Nasekáme si na pásiky klobúčiky hlivy a nasypeme na zemiaky. Detto spravíme s petržlenovou a ligurčekovou vňaťou. Posolíme, pokoreníme. Na každý zemiak dáme po čl masla, podlejeme 1 dcl vody a dáme do vyhriatej rúry na 180°C prykrité piecť na cca 45 min.
  4. Po 45 min vyberieme a nasypeme na každý zemiak nastrúhaný syr. Dáme odokryté zapiecť na cca 15 min.