Plnené zemiaky - Ježkovia (fotorecept)
Autor receptu: megdesign
Ďalšia rýchlovečka ;)
6 porcií |
20 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup- Umyjeme si zemiaky kefkou, narežeme na kolieska, ale nedokrojíme. Naplníme na striedačku kolieskami klobásy.
- Naukladáme do jenskej misy a nastrkáme do volných špár v zemiakoch suchú salámu, zloženú na štvrtinky.
- Nasekáme si na pásiky klobúčiky hlivy a nasypeme na zemiaky. Detto spravíme s petržlenovou a ligurčekovou vňaťou. Posolíme, pokoreníme. Na každý zemiak dáme po čl masla, podlejeme 1 dcl vody a dáme do vyhriatej rúry na 180°C prykrité piecť na cca 45 min.
- Po 45 min vyberieme a nasypeme na každý zemiak nastrúhaný syr. Dáme odokryté zapiecť na cca 15 min.
|