Plnené šampiňóny

Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Portobello očistíme a vyberieme z každej lyžicou vnútro, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
  2. Bryndzu a vajíčko dobre rozmiešame. Papriky pokrájame na kocky, paradajky na kolieska, šalotku najemno, cesnak na plátky. Šampiňóny plníme pripravenou zeleninou, lístkami špenátu a bryndzou až po vrch tak, aby poslednou vrstva bola bryndza. Naplnené portobello dáme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme približne 15 minút.
  3. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme najemno nasekanú šalotku s cesnakom, opečieme dozlatista, pridáme pretlak, soľ, korenie, cukor a smotanu na varenie. Necháme prejsť varom. Nakoniec všetko rozmixujeme ponorným mixérom.
  4. Na tanier dáme paradajkovú omáčku, pridáme upečené plnené šampiňóny a dozdobíme špenátom, jedlými kvetmi a parmezánovými hoblinami.