Plnené šampiňóny
Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
45 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup- Portobello očistíme
a vyberieme z každej
lyžicou vnútro,
pokvapkáme olivovým
olejom, osolíme
a okoreníme.
- Bryndzu
a vajíčko dobre rozmiešame. Papriky pokrájame na kocky, paradajky na kolieska, šalotku najemno, cesnak na plátky. Šampiňóny plníme pripravenou
zeleninou, lístkami špenátu a bryndzou až po vrch
tak, aby poslednou vrstva
bola bryndza. Naplnené portobello
dáme do rúry vyhriatej na
200 °C a pečieme približne
15 minút.
- V hrnci rozohrejeme olej, pridáme najemno nasekanú šalotku s cesnakom,
opečieme dozlatista, pridáme pretlak,
soľ, korenie, cukor a smotanu na varenie.
Necháme prejsť varom. Nakoniec všetko rozmixujeme
ponorným mixérom.
- Na tanier dáme
paradajkovú omáčku, pridáme upečené plnené šampiňóny
a dozdobíme špenátom, jedlými kvetmi a parmezánovými
hoblinami.
|