Plnené šampiňóny na slovenský spôsob (fotorecept)
Autor receptu: alexdidi
2 porcie |
20 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup- Očistené šampiňóny trochu vydlabeme a vnútro aj s nožičkami pokrájame na drobno. Pokrájame si na malé kúsky aj syr a časť slaninky, cibuľu, cesnak, petržlenovú vňať a bazalku.
- Opražíme si pokrájanú slaninku, cibuľu, cesnak a huby.
- Necháme trochu vychladnúť a primiešame syr, vajíčko, vňate, korenie, soľ a zahustíme strúhankou a krupicou.
- Pripravenou zmesou naplníme šampiňóny.
- Zapekaciu misu alebo pekáčik potrieme olejom a vložíme naplnené šampiňóny obalené plátkami slaninky.
- Zapekáme v rúre vyhriatej na 200stC 30minút. Slaninka opekaním vytvorí peknú vlnitú sukničku.
Podávame so zemiakmi - u mňa to boli výborné zemiaky z "papiňáka" a paradajkový šalát s mladou cibuľkou, ochutený oliv. olejom a balzamikom.
|