Plnené šampiňóny na slovenský spôsob (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

2
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Očistené šampiňóny trochu vydlabeme a vnútro aj s nožičkami pokrájame na drobno. Pokrájame si na malé kúsky aj syr a časť slaninky, cibuľu, cesnak, petržlenovú vňať a bazalku.
  2. Opražíme si pokrájanú slaninku, cibuľu, cesnak a huby.
  3. Necháme trochu vychladnúť a primiešame syr, vajíčko, vňate, korenie, soľ a zahustíme strúhankou a krupicou.
  4. Pripravenou zmesou naplníme šampiňóny.
  5. Zapekaciu misu alebo pekáčik potrieme olejom a vložíme naplnené šampiňóny obalené plátkami slaninky.
  6. Zapekáme v rúre vyhriatej na 200stC 30minút. Slaninka opekaním vytvorí peknú vlnitú sukničku. Podávame so zemiakmi - u mňa to boli výborné zemiaky z "papiňáka" a paradajkový šalát s mladou cibuľkou, ochutený oliv. olejom a balzamikom.