Plnené rolky z bravčového mäsa fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 14. marca 2017
Plnené rolky z bravčového mäsa (fotorecept)
Foto: babkamt
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,1 kg
50 g
1 ks
1 ks
1 pl
2 ks
2 strúčiky
na obalenie závitkov
50 g




Postup

  1. 1

    Pripravila som si potrebné ingrediencie. Očistila som si tri stredné cibule. Jedna pôjde na ryžu, dve patria k mäsu.

    Plnené rolky z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyté osušené mäso nakrájam na plátky. Vyklepem, osolím, okorením.

    Plnené rolky z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ešte budem potrebovať čerstvú papriku, oravskú slaninu, syr.

    Plnené rolky z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Očistila som aj dva strúčiky cesnaku. Dva plátky údenej slaniny som pokrájala na malé kocky. Opiekla som ich aj spolu s cibuľou.

    Plnené rolky z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Jednu strednú mrkvu som nakrájala na hranolky.

    Plnené rolky z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na plátok mäsa som rozložila oravskú slaninu. Na slaninu som položila plátok syra.

    Plnené rolky z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridala som mrkvu, zelenú hrubostennú papriku. Z grilovačky zostali sušené paradajky v oleji. Aj tie som pridala do závitkov.

    Plnené rolky z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do niektorých som dala aj suchú salámu.

    Plnené rolky z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Tu je pridaný okrem neúdeného syra aj údený. Mäso som zrolovala, ihlicou som ho spojila, aby sa mi nerozpadlo.

    Plnené rolky z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Závitky som obalila v hladkej múke, opiekla som ich na udusenej cibuľke s údenou slaninou. Mäso som podliala 1,5 dcl vody. V tlakovom hrnci som ich dusila 20 minút.

    Plnené rolky z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Mäso som podávala s ryžou.

    Plnené rolky z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

slonikvzoo
Jaaaj, zabudol som.... V rozpise mas oravsku slaninu a na obrazku anglicku. Ked uz Anglicko vystupuju v z tej EU, priklonil by som sa pre istotu k tej nasej ☺
muffinka3
Dobre to vyzera mnam.. Nieco na podobny sposob som cez leto skusala.. Len ja som plnila kuracie maso a davala som navyse este aj olivy a kukuricu a potom som to ugrilovala.. No vsetci sa tiez zalizovali :-).. A k tomu opekane zemiaciky..:-)
ursullili
@Muffinka3 (15.3.2017 12:22)

a nemohla by si dat recept?..lebo tie olivy a kukurica v kombinacii s kuracim masom ma celkom zaujala.. a na grily to kolko potom grilujes? ako dlho?..to asi len chvilku, aby sa maso nevysusilo, co?
muffinka3
@Ursullili (15.3.2017 14:36)

Nemusim ti ho sem cely pisat, kedze postup je uplne identicky, akurat tam doplnis este olivy a kukuricu.. Podla toho na kolko stupnov das gril.. My mame ten speci - biggreenegg a tam si viem pekne odsledovat stupne.. Ale je pravda, ze tam dlho to maso nemoze byt, aby nebolo moc vysusene ale aby bolo chutnucke..
emdy
13 surovín je aj dosť... niektoré sa navzájom vylučujú... a zbytočne zložite... načo
babkamt
@Slonikvzoo (14.3.2017 20:33)

Na obrázku č. 3. je anglická slanina. Mala som doma len jedno balenie, čo bolo málo, tak som použila aj anglickú slaninu. Použila som suroviny, čo boli doma. @Terinka55 ďakujem za nahliadnutie. @Muffinka3 ,@Emdy každý si pridá alebo odoberie, čo mu nepasuje. @Mamatata2 ďakujem za nahliadnutie.
slonikvzoo
Ja to tiež tak robím. Určite to nemala byť kritika.
Vďaka za inšpiráciu. ☺




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia