Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Mali sme chuť na poriadny kus šťavnatého mäsa v chrumkavom obale, pripravila som plnené rezne z krkovičky. síce nezdravé, ale hriešne dobré :-) Príprava je veľmi jednoduchá a výsledok vynikajúci, chuť úžasná - vyskúšajte aj Vy :-)

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Krkovičku som umyla, osušila papierovou kuchynskou utierkou, pokrájala na veľké a hrubšie rezne o váhe cca 200 g, ktoré som len mierne naklepala...
  2. ...osolila som ich a okorenila čerstvo mletým korením najprv len z vnútornej strany...
  3. ..potrela som ich hojne plnotučnou horčicou,...
  4. ...na jednu polovicu rezňov som položila silnejšie plátky syra Gouda,...
  5. ...silnejšie plátky domácej údenej slaninky,...
  6. ...cez náplň som preložila rezne na polovicu a upevnila drevenými špáradlami, aby náplň nevypadla a mohli sa ľahko obaliť.
  7. Teraz som rezne osolila, okorenila a potrela horčicou aj z vonkajšej strany.
  8. Do misy som dala hladkú múku, sladkú mletú červenú papriku, zmiešala spolu...
  9. ...a v tejto paprikovej zmesi som poriadne obalila preložené rezne z každej strany, z toho bude pri pečení ich chutný a chrumkavý obl.
  10. Pripravené rezne som vložila do pekáčika, v ktorom bola už rozpustená domáca bravčová masť, vložila som ich neprikryté piecť ...
  11. ..do trúby vyhriatej na 190 stupňov C, piekla som ich do červena a do chrumnkava - asi 25 minút, potom som ich nechala asi 10 minút odpočívať, odstránila som špáradla a prekrojila na polovicu.
  12. Horúce rezne z plnenej krkovičky som podávala na lôžku zo zemiakov pokrájaných na kocky a upečených na domácej bravčovej masti, podliate chutným paprikovým výpekom z krkovičky.
  13. Pohľad zblízka, dobre vidno chutný chrumkavý paprikový obal na povrchu rezňov, vo vnútri šťavnaté mäkkučké mäsíčko, ochutené rozpusteným syrom a údenou slaninkou, ktorá sa tiež prepiekla do sklovita a pustila chutnú šťavičku, je to porcia ako pre drevorubača, síce nezdravá, ale hriešne dobrá :-) Príprava je veľmi jednoduchá, rýchla, takmer bezpracná s úžasne dobrým chuťovým výsledkom. Raz za čas možno aj zhrešiť a poriadne, však? v chladnom počasí chutí, zasíti a poteší.