Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Mali sme chuť na poriadny kus šťavnatého mäsa v chrumkavom obale, pripravila som plnené
rezne z krkovičky. síce nezdravé, ale hriešne dobré :-)
Príprava je veľmi jednoduchá a výsledok vynikajúci, chuť úžasná - vyskúšajte aj Vy :-)
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút na 190 °C |
Postup
- Krkovičku som umyla, osušila papierovou kuchynskou utierkou, pokrájala na veľké a hrubšie rezne o váhe cca 200 g, ktoré som len mierne naklepala...
- ...osolila som ich a okorenila čerstvo mletým korením najprv len z vnútornej strany...
- ..potrela som ich hojne plnotučnou horčicou,...
- ...na jednu polovicu rezňov som položila silnejšie plátky syra Gouda,...
- ...silnejšie plátky domácej údenej slaninky,...
- ...cez náplň som preložila rezne na polovicu a upevnila drevenými špáradlami, aby náplň nevypadla a mohli sa ľahko obaliť.
- Teraz som rezne osolila, okorenila a potrela horčicou aj z vonkajšej strany.
- Do misy som dala hladkú múku, sladkú mletú červenú papriku, zmiešala spolu...
- ...a v tejto paprikovej zmesi som poriadne obalila preložené rezne z každej strany, z toho bude pri pečení ich chutný a chrumkavý obl.
- Pripravené rezne som vložila do pekáčika, v ktorom bola už rozpustená domáca bravčová masť, vložila som ich neprikryté piecť ...
- ..do trúby vyhriatej na 190 stupňov C, piekla som ich do červena a do chrumnkava - asi 25 minút, potom som ich nechala asi 10 minút odpočívať, odstránila som špáradla a prekrojila na polovicu.
- Horúce rezne z plnenej krkovičky som podávala na lôžku zo zemiakov pokrájaných na kocky a upečených na domácej bravčovej masti, podliate chutným paprikovým výpekom z krkovičky.
- Pohľad zblízka, dobre vidno chutný chrumkavý paprikový obal na povrchu rezňov, vo vnútri šťavnaté mäkkučké mäsíčko, ochutené rozpusteným syrom a údenou slaninkou, ktorá sa tiež prepiekla do sklovita a pustila chutnú šťavičku, je to porcia ako pre drevorubača, síce nezdravá, ale hriešne dobrá :-)
Príprava je veľmi jednoduchá, rýchla, takmer bezpracná s úžasne dobrým chuťovým výsledkom.
Raz za čas možno aj zhrešiť a poriadne, však? v chladnom počasí chutí, zasíti a poteší.