Plnené rohlíčky
Plnené rohlíčky

Plnené pruhované slané rohlíčky Vršatec fotorecept

jerica - fotkajerica, 5. januára 2018
Plnené pruhované slané rohlíčky Vršatec  (fotorecept)
Foto: jerica

Nech si nemusíme posúvať recepty na sladko a na slano, pridávam aj na slano, ale to musím napísať, ako som sa inšpirovala. Inšpirovala som Zobraziť celý popisNech si nemusíme posúvať recepty na sladko a na slano, pridávam aj na slano, ale to musím napísať, ako som sa inšpirovala. Inšpirovala som sa receptom na syrové rožteky od @Maxinka, lebo bez jej receptu by ma to ani "netrklo" tvarovať rožteky. Ja som si prispôsobila zloženie cesta a tvar výsledneho pečiva podľa svojej chuti a chuti našej rodiny. Určite nekopírujem, receptov podobných a možno aj rovnakých je tu neúrekom. Poteším sa, keď vás recept osloví.

15
porcií
90 minút
príprava
20/25 minút
na 170/160 °C

Suroviny

Na cesto:
460 g (na kysnuté cesto Babička)
250 ml
50 ml vlažná
1,5 PL
1 KL
25 g
1 ks
100 ml
1 PL (alebo kačacia)
Na plnku:
 strúhaný
Na potretie a posypanie:
Po upečení na potretie:




Postup

  1. 1

    "Nekašlem sa": do múky nalejem mlieko, vodu, olej, cukor, žĺtok, droždie, zamiesim nahrubo, potom pridám soľ !! a polievkovú lyžicu masti !!, vymiesim, vypracované cesto nechám na teplom mieste cca pol hodinu. Poznámka: kto nemá masť, môže miesto masti dať maslo .

    Plnené pruhované slané rohlíčky Vršatec  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po pol hodine cesto vyklopím, rukami roztiahnem do obdĺžnika , poskladám na obálku, nechám v mise znovu max. desať minút oddýchnuť.

    Plnené pruhované slané rohlíčky Vršatec  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po desiatich minútach cesto vyklopím na pomúčenú dosku, vyvaľkam, nie celkom natenko, zoberiem pohár s väčším priemerom a vykrajujem. Povykrajujem si celé cesto a potom už len s valkom robím obdĺžničky, ktoré naplním a vyformujem do výsledneho tvaru.

    Plnené pruhované slané rohlíčky Vršatec  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Natrela som masťou a na to strúhaný syr. Poukladané na fólii potriem vajíčkom, posypem sezamom, môžeme aj rascou, soľou podľa chuti alebo čo máme doma po ruke, múže byť aj sekerka ! Vyskúšala som tvarovať bez plnky kaizerky, tie som aj posypala nastrúhaným syrom. Dáme do rúry na (na mojej rúre) spodný ohrev 10 minút na 170 °C a ďaľších 10 minút oboje: vrchný a spodný (teplovzduch) na 160 °C . Každý si musí podľa svojej rúry nastaviť pečenie.

    Plnené pruhované slané rohlíčky Vršatec  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Skúsila aj do plechu s väčššími mafinovými košíčkami, ale bolo treba o desať minút dlhšie piecť.

    Plnené pruhované slané rohlíčky Vršatec  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečené, ešte horúce potriem rožteky vodou pomocou mašľovačky.

    Plnené pruhované slané rohlíčky Vršatec  (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    V mafinovej forme.

    Plnené pruhované slané rohlíčky Vršatec  (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Konečná, chrumkavé, voňavé :-)

    Plnené pruhované slané rohlíčky Vršatec  (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nuž čo dodať, nech sa vám všetkým, ktorí vyskúšajú a sa inšpirujú, darí !! --- Môj recept na sladké rožteky Krútňava plnené MAKOVOU a ORECHOVOU plnkou nájdete tu: https://varecha.pravda.sk/recepty/plnene-pruhovane-rohlicky-krutnava-fotorece/69890-recept.html

    Plnené pruhované slané rohlíčky Vršatec  (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

klukodvody
No zase taková provokace. Copak tohle se smí? Taková krása. Budu se na ně dívat a dám si k tomu čaj a bude jednoduchá snídaně. Už jsou v k.k. No a přes to trápení na noc přejeme krásný pozdní večer.
haji
Krásná práce, jeden recept na rohlíčky lepší než druhý. A tak si přeji do jedné ruky sladký a do druhé ruky slaný. A pak naopak... haha Bezva postup, fota se mi moc líbí, krásný recept, jsi šikulka!!
sracz
Opäť "perfiš" práca s chutným záverom milá @Jerica ale tentoraz si ma dostala do "vrtule"! Ja som sa chytal pochváliť aj tento tvoj rcp s odvolaním sa na Majstra Eugena Suchoňa, že by bol aj on na Tvoje pekárske umenie hrdý a Ty si medzitým, pozmenila jeho názov na "... Vršatec"! Tak veľmi pekne prosím, po druhýraz mi takéto "ganče" nechystaj, lebo to strieborná prikrývka mojej "kopoňe" ťažko znáša. Ale Tvoje dielo nemá chybu a som len zvedavý, ako naň zareaguje časť rodiny mojeho švagra Laci_Maciho (krsteného taktiež vodou z Hornádu v našich rodných Košiciach), narodená už tu za veľkou mlákou. Trim še dzifče mojo ľubene a šikovne, jak še kľišč! ... ta ňe?


frezia68
Práve som prišla hľadať inšpiráciu na dnešný deň a tu ma víta taký pekný recept.Že by som vyskúšala miesto chleba? Pozriem,či mám všetko v chladničke a ak sa vydaria,pridám recept.Vopred viem,že z bezlepkovej múky takú krásu nestvorím,ale recept je lákavý :-).
1x jerica
jerica
@Klukodvody (5.1.2018 23:18) tvoje slovíčka potešia, si odborník o to viac sa to cení :-) Čo tvoja noc, dnes už Trojkrálové ránko.

jerica
@Haji (5.1.2018 23:34) pozdravujem, ďakujem že sa páči, nuž, už je po nich, na budúce pridám foto v jednej ruke sladký a v druhej slaný , nech sa tešíš aj keď len virtuálne . Pekný víkend prajem .

1x haji
jerica
@Kukulienka71 (6.1.2018 00:04) Kuki , teší ma , tvoje uznanie “ľavou zadnou” ale v mojom veku, to už nie je také pri torte, ako naposledy, zopakovala spraviť tortu vnukovi a vnučke, ked som sa pýtala akú tortu , vyberali si jednohlasne Kuba tortu, to mi veru trvalo, našťastie sa dalo aj keď nie tak, že jedna ruka v zadku a druhou robíš. Možno sa bude páčiť :-)




jerica
@Sracz (6.1.2018 01:08) Pozdravujem a ďakujem za milé vety s takými slovíčkami ako "perfiš" to slovíčko prijímam s pokorou, nemyslím si, že tu nie sú recepty viac ako "perfiš! tých je tu neúrekom.
A toto slovíčko ma najviac teší vraj "do "vrtule"! ako točíme sa na opätku, pri takom Rock and roll-u. A toto slovíčko skôr do gebule "ganče" "kopoňe" nech len dobre dlho slúži, nech ten recept nezaťaží, stačí vyskúšať a potom nech sa z tej "kečky" parí :-) Pozdravujem, nech je ten deň Trojkráľový, slnkom potešení, sviatok ktorí završí čas vianočný. Ten náš vianočný stromček, je už veru dobre naklonení .

jerica
@Frezia68 (6.1.2018 06:05) ďakujem za tie riadky, pekný dníček želám, nech sa darí, stačí miesto chleba aj s tou múkou nešťastnou, je to veru starosť čo napiecť a navariť, nech sa ti Editka zadarí, či to bude rohlík vrchu Vršatec, či bochník guľatý. Nech tá chladnička vydá čo si tam vložila :-) Bude dobre keď pridáš recept pre bezlepkáčov, nech vedia , že aj to sa dá :-)
jerica
@Monty469 (6.1.2018 08:39) Nuž čo iné, ďakujem a teším sa , že sa páči, možno aj Montymu :-)




1x haji
bubaya
Prekrásne, toto je tiež jeden z receptov, ktorého fotky by mali vysieť v slovenskej národnej galérii.
bubaya
Jejda, ja som napísala vysieť, hneď som to zaregistrovala, ale ruka bola rýchlejšia a už som klikla na pridať. Tak sa mi veľmi nesmejte. To je syla, čo?
maska10
Uz je to tu vsetko vychvalene,uz nemam co dodat,len sa pripajam su famozne,aj na pohlad a o chuti ani nehovoriac,super.
1x jerica
palokuchki
Tvoje recepty su vzdy zarukou kvality. Pozrela som si aj predchadzajuci recept, sladku verziu. Urcite niekedy vyskusam.
1x jerica
babav
Mila Jarka @jerica , pripájam sa s obdivom ku vsetkym pochvalam na obidvoch receptoch . Si jednoducho profesionálka , vsetko co vychádza z tvojej kuchyne je nie len pekne pre oci , ale aj fajnové a chutne .Je to mozno aj tym ,ze ich pripravuješ s láskou k svojim stravníkom.
1x jerica
havino
Jarka, už na pohľad lákavé a pre mňa v tejto dobe ked od obeda daleko a do večere kúsok, viac, ako dost, hned by som mala v jednej ruke na slano a v druhej na sladko. Uz mám uložený recept na sladko pre inšpiraciu s motavanim rožkov, velmi sa mi pačia. Ide ti karta a hlavne vieš to, máš čo svetu ukázat.
1x jerica
haji
@Jerica (6.1.2018 07:55)
Děkuji, aj tobě pěkný víkend a Požehnaný Tříkrálový - už večer. Speciální poděkování Ježiškovi, že ti priniesol nový foťák, Ježiško vie čo treba! Těším sa s tebou, milá @Jerica . Jsi nesmírně šikovná!!
luss44
krásne ich máš aj na slano aj na sladko milá @Jerica , priznám sa že mne sú bližšie tie slané, to ja môžem stále vyjedať :) a ešte k tomu syrové.. také sú moje naj.. rcp uložený a určite ho niekedy zrealizujem.
1x jerica
tatranka
Ty si sa Jarka teraz rozbehla s tým pečivkom.A keď som videla hodinu,kedy si ich pridávala,veru som ťa obdivovala.
Sladké aj slané sú krásne vypečené a viem,že aj chutné.Tiež som si ich uložila do kk.
Príde čas,kedy ich rada vyskúšam
1x jerica
siisa
Vďaka za túto slanú verziu, teším sa, že si ju sem pridala. Perfektne vyzerajú! Určite aj chutia fantasticky :)
1x jerica
staja
Tie ale sú! Nestihla som pochváliť tie prvé a už je tu ďalší variant. Oboje krásne aj na pohľad, pekná práca.
1x jerica
pivonka
No ale aké krásne fotečky ty pridávaš! Či rožteky, jedny krajšie, ako druhé, či tortu, či mačička... Nádhera!
1x jerica
babav
Jarka ,neodolala som a upiekla podla tvojho receptu 12 ks na slano s parmezánom v mufinovej forme a 6 roztekov naplnených s Philly cream cheese plnkou .Nie su take pekne a rovnaké ako tvoje , ale chut fajnova .S lepším cestom som tuším este nepracovala aj ked peciem kysnute koláče casto.Dakujem ti aj @maxinke za inšpiráciu a hodnotný recept <3.


jerica
@Babav (7.1.2018 20:40)
Neverím vlastným očiam, je to ako na mojom cibulákovom tanieri, krása, som šťastná, že si dala vedieť, ináč to cesto je skoro ako na šišky, ľahučké , nadýchané, kto nerobí často s kysnutým cestom, môže dostať aj strach, ale tie Tvoje sú ukážkové, ďakujem a pozdravujem, nech to pečie, varí pokiaľ máme pre-koho :-)
Včera som piekla na sladko s rôznymi plnkami , tá na foto je čokoládová :-)


1x haji
jerica
@Bubaya ďakujem , ale sa usmievam, stačí VARECHA galéria :-) žiadne expo Montreal, až si pamätáš.
@Maska10 dík aj tebe, stačí si ich vyskúšať :-) potešilo , že sa ti páčia :-)
@Palokuchki Danielka, ďakujem , fajn keď skončia u vás horúčavy, skúška určite príde, skôr treba ratovať úrodu :-)
@babav , to vieš, robím pre radosť nielen rodine, ale aj pre tých čo sem nakuknú a sú spokojný keď vyskúšajú ako Ty, a vedia dať na známosť ako Ty, ver potešilo :-)
@havino , najrašej by som napísala havinko, vieš každé milé slovíčko dobre padne, zatiaľ si to užívame, len nech si to držíš v rukách aj na slano či na sladko, ale viem že aj susedka si podrží od teba na slano či na sladko:-)
@haji čo už , šikovná len jeden deň a druhý deň si sebe hovorím , pani aká ste šuchtavá, kde sú tie časy, keď si v jeden deň porobila cely dom a dnes robíš pol roka a môžeš zas, od znova :-)
@Luss44 dík aj tebe, len si odložené vyskúšaj, lebo bude vypredané, vieš odkladalo sa niekedy v minulom storočí, ale šťastie , že sa dá odložiť do našej nezmazateľnej KK , hahaha :-)
@Tatranka ďakujem za uznanie , tvoje slová sú na správnom mieste, ale Teba neprekonám v tom rozbehu, na Teba musím dorásť, tak krásne aranžmá, to ja nemám trpezlivosť.
Pozrela som a nenašla som tieto recepty (zatiaľ) , tak som si povedala skúsim, lebo som mala chuť to pridať v novembri, len to by som nemohla kvôli zloženiu a obrázkom ako som to mala pripravené a napísané pod jeden recept, preto je to každé zvlášť na sladko a na slano.
@Siisa milá , veď som ti to sľúbila a sľuby sa musia dodržiavať, ďakujem a teším sa keď si svoje ochutnáš:-) @Staja ďakujem za pochvalu, poteší, hlavne že sa ti páči recept :-)
@Pivonka čo povieš , popridať mám ešte zopár ? nech sa oko poteší ? či to necháme na budúce ? ale keď napíšeš , niečo len vymyslíme , nech si oko zalepí náš priateľ premilý @2010 nech to nevidí ? , či poškádlime niekoho ? ale predsa jednu fotečku , nech sa zabavíš, náš olovrant.
@V šetkých pozdravujem , nech len nám zdravie slúži, pamäť nezlyhá, nech je radosť na Vareche, ako za čias Wericha :-)


kristina47
Krásny receptík,krásné komentáre takže ja sa k nim pripájam,ukladám ako skoro všetky tvoje recepty,ktoré mám uložené.Ukladám aj tento a prajem všetko najlepšie v Novom roku hlavne zdravíčko.
1x jerica
jerica
@Kristina47 (8.1.2018 13:49)
Práve sa realizujem, už je cesto v kiske miske , o chvíľu bude finalizácia :) Musím sa pousmiať, svoj recept som išla vyhľadať, nevedela som si spomenúť koľko mlieka treba, v recepte nič nemením, výsledok je rovnaký, ako otvorím recept, pritom Tvoj milý komentík, Kristínka, ďakujem, potešíla som sa Tvojim slovíčkam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia