zatvoriť
VYTLAČIŤ
Plnené pirohy so smotanovým dresingom (fotorecept)
Autor receptu:
zuzickaaa1
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava
Suroviny
500 g
bravčové pliecko
slanina oravská
5 ks
zemiaky
3 ks
vajce
1 ks
cibuľka
paprika červená mletá
soľ
500 g
múka polohrubá
1 ks
smotana kyslá
1 sk
cesnak
petržlenová vňať
olej
Postup
Mäsko som nakrájala a pomlela.
Pridala som vajíčko a koreniny.
Všetko som spolu premiešala a dala restovať na cibuľke.
Odstavila som to tesne pred dokončením.
Zemiaky som dala uvariť v šupke, pridala múku, soľ a dva žĺtky.
Zarobila som cesto a vykrajovala pirohy.
Naplnené pirohy som prevarila v horúcej vode a premastila olejom, aby sa nelepili.
Cibuľku so slaninkou som orestovala. My máme radi viac prepečenú, preto je tmavšia:)
Do kyslej smotany som pridala roztlačený cesnak a petržlenovú vňať. Dobrú chuť.:)