Plnené pečené domáce bravčové rebierka (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes som rebierka plnila..náhodou som mala také, na ktorých bolo dosť mäsa a tak som mala možnosť urobiť nad kosťami otvor pre plnku..a veru sú chutnejšie, ako pečené len tak bez plnky..

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rebierka som umyla, osušila..urobila som nad kosťami otvor..netreba sa báť, je tam blana, ktorá to všetko drží spolu..pripravila som si plnku: rohlíky som pokrájala, pridala som vajce, mleté čierne korenie a petržlenovú vňať..pomiešala som všetko a vložila do otvoru..ešte dodám, že na rebierkach sa nachádzala tenká vrstva sadla, ja som ho neobrezala, ale použila som ho namiesto bravčovej masti..do plnky si môžete dať to, čo máte radi..nerobila som experimenty, lebo som nevedela, ako to bude spolu držať..
  2. otvor som spojila špádlami tak, že som sa snažila druhý koniec zapichnúť do tej blany, aby mi to držalo spolu..hlavne som ich pichala krížom, v tvare x..takto som to považovala za bezpečné..opiekla som rebierka na panvici najprv z tej strany, kde som mala tuk..aby sa uvoľnila masť..potom som opiekla aj z druhej strany a preložila na panvicu, ktorú som potom dala do trúby..na zapekaciu panvicu som vyliala výpek, pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak, opiekla, poprášila červenou mletou paprikou a podliala troškou vody..vložila som panvicu do vyhriatej trúby a zakryla som ju pokrievkou..
  3. rebierka sa piekli na 180 st. 50 min.potom som ich odkryla a nechala opiecť do chrumkava..pokrájala som ich pozdĺž plnky..pokiaľ sa mi piekli rebierka v trúbe , pripravila som si domácu knedľu aj bielu kapustu..
  4. hotové jedlo som uložila na taniere..prajem vám dobrú chuť..
  5. Dnes môj obvyklý zákusok chýba a to preto,lebo som prerábala kuchyňu...takto sa mi vydarila...ešte včera murár robil, takže som nemohla do kuchyne ani variť ani piecť..