Plnené paradajky s medvedím cesnakom
Autor receptu: redakcia
Cesnak a cibuľa sú pokladmi slovenskej kuchyne. Začína a končí sa nimi mnoho našich jedál. Stačí si len spomenúť na mastný chlieb s cibuľou nášho detstva alebo hrianky s cesnakom. Nič viac k nim netreba...
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Na roztopenom masle opražíme pokrájanú cibuľu. Žemle nakrájame na 1 cm veľké kocky a pridáme opraženú cibuľu. Pridáme smotanu na varenie a spolu vymiešame. Osolíme a okoreníme. Pridáme na pásiky nakrájaný medvedí cesnak a ovčí syr tiež nakrájaný na 1 cm veľké kocky.
- Z vaječných bielkov vyšľaháme hustý sneh. Do žemľovej zmesi primiešame žĺtky a nadľahčíme snehom, pridáme najemno nakrájanú pažítku a petržlenovú vňať.
- Väčšie paradajky vydlabeme pomocou polievkovej lyžice. Naplníme ich zmesou a pečieme pri teplote 170 °C asi 30 minút.