Plnené paradajky s medvedím cesnakom

Autor receptu: redakcia

Cesnak a cibuľa sú pokladmi slovenskej kuchyne. Začína a končí sa nimi mnoho našich jedál. Stačí si len spomenúť na mastný chlieb s cibuľou nášho detstva alebo hrianky s cesnakom. Nič viac k nim netreba...

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Postup

  1. Na roztopenom masle opražíme pokrájanú cibuľu. Žemle nakrájame na 1 cm veľké kocky a pridáme opraženú cibuľu. Pridáme smotanu na varenie a spolu vymiešame. Osolíme a okoreníme. Pridáme na pásiky nakrájaný medvedí cesnak a ovčí syr tiež nakrájaný na 1 cm veľké kocky.
  2. Z vaječných bielkov vyšľaháme hustý sneh. Do žemľovej zmesi primiešame žĺtky a nadľahčíme snehom, pridáme najemno nakrájanú pažítku a petržlenovú vňať.
  3. Väčšie paradajky vydlabeme pomocou polievkovej lyžice. Naplníme ich zmesou a pečieme pri teplote 170 °C asi 30 minút.