Plnená morčacia roláda

Plnené morčacie prsia so slimákovou klobásou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Z morčacieho mäsa je dnešný nedeľný obed. Na plnku som použila vajcovú omeletku a domácu slimákovú klobásu.

6
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si morčacie prsia, časť som odrezala na plnenie a ďalšiu časť spracujem pokrájanú na malé kocočky a vypražené v cestíčku. Túto točenú domácu klobásu som dostala od susedkinho švagra, ktorý ju vyrába doma pre svoju rodinu, plnená je do tenkých črievok.
  2. Menšiu časť som rozklepala cez mikroténovú fóliu.
  3. Osolila som ju a natrela kremžskou horčicou.
  4. Pripravila som vajíčka na omeletku.
  5. Na troške masti som pripravila omeletku a položila som ju na horčicový povrch.
  6. Točenú klobásu som rozrezala na 3 časti a uložila na omeletku.
  7. Ešte som uložila na klobásu kapiu kvôli farbe...
  8. ...a všetko spolu som zrolovala a previazala kuchynským špagátom.
  9. Na panvicu som dala rozohriať zbytok masti a sprudka opiekla roládku zo všetkých strán. Pridala som k nej cibuľu a cesnak, osolila, okorenila, posypala štipkou rasce a mletou červenou paprikou a podliala červeným vínom, pod pokrievkou som ju najprv dusila a potom som odkryla a dopiekla. Piekla sa 20 min.
  10. Upečenú roládku som vyložila na krájacú dosku a nechala postáť 15 min.
  11. Odstránila som kuchynský špagát.
  12. A nakrájala na plátky.
  13. Podávala som ju s ryžou a opekanými zemiakovými kockami a drobnou zaváranou cibuľkou. Prajem vám dobrú chuť.