Plnená morčacia roláda
Plnené morčacie prsia so slimákovou klobásou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Z morčacieho mäsa je dnešný nedeľný obed. Na plnku som použila vajcovú omeletku a domácu slimákovú klobásu.
6 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 160 °C |
Postup
- Pripravila som si morčacie prsia, časť som odrezala na plnenie a ďalšiu časť spracujem pokrájanú na malé kocočky a vypražené v cestíčku. Túto točenú domácu klobásu som dostala od susedkinho švagra, ktorý ju vyrába doma pre svoju rodinu, plnená je do tenkých črievok.
- Menšiu časť som rozklepala cez mikroténovú fóliu.
- Osolila som ju a natrela kremžskou horčicou.
- Pripravila som vajíčka na omeletku.
- Na troške masti som pripravila omeletku a položila som ju na horčicový povrch.
- Točenú klobásu som rozrezala na 3 časti a uložila na omeletku.
- Ešte som uložila na klobásu kapiu kvôli farbe...
- ...a všetko spolu som zrolovala a previazala kuchynským špagátom.
- Na panvicu som dala rozohriať zbytok masti a sprudka opiekla roládku zo všetkých strán. Pridala som k nej cibuľu a cesnak, osolila, okorenila, posypala štipkou rasce a mletou červenou paprikou a podliala červeným vínom, pod pokrievkou som ju najprv dusila a potom som odkryla a dopiekla. Piekla sa 20 min.
- Upečenú roládku som vyložila na krájacú dosku a nechala postáť 15 min.
- Odstránila som kuchynský špagát.
- A nakrájala na plátky.
- Podávala som ju s ryžou a opekanými zemiakovými kockami a drobnou zaváranou cibuľkou. Prajem vám dobrú chuť.