Plnené morčacie krídla na kurkume s kalerábovými hranolčekmi (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný sviatočný obed a ja som urobila veľmi chutné morčacie krídla na kurkume so zázvorom a cesnakom..príloha bola zeleninová kalerábové hranolky a paradajkový šalát s cibuľou..

5-6
porcií
15 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. morčacie krídla som umyla, osušila a pripravila som si aj domácu neúdenú klobásu, s ktorej odstránim črievko a použijem na plnku..kožu na krídlach som uvoľnila, aby som mohla vložiť plnku..
  2. vybrala som z črievka klobásové mäso, pridala som k nemu vyžmýkané rohlíky a jedno celé vajce..nedochucovala som , lebo klobásové mäso je dostatočne dochutené..všetko som zmiešala...
  3. naplnila som najprv menšiu časť krídla a potom aj väčšiu..pod kožu som vložila plnku..pokúsila som sa kožu spojiť ihlou aj šparátkami, no nedarilo sa mi..morčacie mäso je dosť pevné, takže som napokon musela použiť bielu niť a ihlu..
  4. a zošila som všetko bielou niťou..už som si pripravila aj cibuľu na základ pod mäso..
  5. na panvicu som dala masť a nechala dobre rozohriať...vložila som krídla a keďže sú veľké, nemestili sa mi oba na panvicu...opekala som ich po jednom..opiekla som ich zo všetkých strán..
  6. do hlbšej panvice som preliala výpek, pridala pokrájanú cibuľu...opiekla som aj cesnak, pridala som na špic noža červenú mletú papriku, kurkumu a podliala som všetko malým množstvom vody..počas dusenia, som pridala ešte soľ zázvor a mleté čierne korenie..krídla sa dusili na malom množstve tekutiny 70 min. na slabom plameni..hotové krídla..
  7. pokiaľ sa dusili krídla, pripravila som si na panvici kalerábové hranolky..opekali sa krátko, lebo je to mladý kaleráb..
  8. hotové jedlo som uložila na taniere..ozdobila zeleninou a podávala som s paradajkovým šalátom s cibuľkou..morčacie krídla som pred podávaním prekrojila, lebo pokryli celý tanier..prajem vám dobrú chuť..