Plnené morčacie krídla na kurkume s kalerábovými hranolčekmi fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 28. júna 2015

Nedeľný sviatočný obed a ja som urobila veľmi chutné morčacie krídla na kurkume so zázvorom a cesnakom..príloha bola zeleninová kalerábové hranolky a paradajkový šalát Zobraziť celý popisNedeľný sviatočný obed a ja som urobila veľmi chutné morčacie krídla na kurkume so zázvorom a cesnakom..príloha bola zeleninová kalerábové hranolky a paradajkový šalát s cibuľou..

5-6
porcií
15 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 PL
1 ks
1 strúčik
podľa chuti
na špic noža
100 g
2 ks
1 ks
Príloha:




Postup

  1. 1

    morčacie krídla som umyla, osušila a pripravila som si aj domácu neúdenú klobásu, s ktorej odstránim črievko a použijem na plnku..kožu na krídlach som uvoľnila, aby som mohla vložiť plnku..

    Plnené morčacie krídla na kurkume s kalerábovými hranolčekmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vybrala som z črievka klobásové mäso, pridala som k nemu vyžmýkané rohlíky a jedno celé vajce..nedochucovala som , lebo klobásové mäso je dostatočne dochutené..všetko som zmiešala...

    Plnené morčacie krídla na kurkume s kalerábovými hranolčekmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    naplnila som najprv menšiu časť krídla a potom aj väčšiu..pod kožu som vložila plnku..pokúsila som sa kožu spojiť ihlou aj šparátkami, no nedarilo sa mi..morčacie mäso je dosť pevné, takže som napokon musela použiť bielu niť a ihlu..

    Plnené morčacie krídla na kurkume s kalerábovými hranolčekmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a zošila som všetko bielou niťou..už som si pripravila aj cibuľu na základ pod mäso..

    Plnené morčacie krídla na kurkume s kalerábovými hranolčekmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na panvicu som dala masť a nechala dobre rozohriať...vložila som krídla a keďže sú veľké, nemestili sa mi oba na panvicu...opekala som ich po jednom..opiekla som ich zo všetkých strán..

    Plnené morčacie krídla na kurkume s kalerábovými hranolčekmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    do hlbšej panvice som preliala výpek, pridala pokrájanú cibuľu...opiekla som aj cesnak, pridala som na špic noža červenú mletú papriku, kurkumu a podliala som všetko malým množstvom vody..počas dusenia, som pridala ešte soľ zázvor a mleté čierne korenie..krídla sa dusili na malom množstve tekutiny 70 min. na slabom plameni..hotové krídla..

    Plnené morčacie krídla na kurkume s kalerábovými hranolčekmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pokiaľ sa dusili krídla, pripravila som si na panvici kalerábové hranolky..opekali sa krátko, lebo je to mladý kaleráb..

    Plnené morčacie krídla na kurkume s kalerábovými hranolčekmi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    hotové jedlo som uložila na taniere..ozdobila zeleninou a podávala som s paradajkovým šalátom s cibuľkou..morčacie krídla som pred podávaním prekrojila, lebo pokryli celý tanier..prajem vám dobrú chuť..

    Plnené morčacie krídla na kurkume s kalerábovými hranolčekmi (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

dandika1
@izabella929 sikovny a iste chutny rcp. len kde vziat taku domacu klobasku.Vdaka skusim z mletym maskom ,pekve upravene ,nafotene davam 5***** pekny vecer:-)))))
sracz
... gurmán, ale lenivec, by zašomral: načo toľko babračky s dobrotami, ja si pochutím aj "per partes" na každom osve, ale ja, Izka priateľka z najmilších, radšej po Tvojom, tak, ako to vidím a hlavne cítim ja: nedeľňajšoa chvíľka poézie u mňa začína 5* obedom á la @izabella929 servírovaným s pôvabom, citom a extravaganciou na obruse t rodinnej klenotnice a s jemnou dekoráciou!
1x rela
izabella929
@babkamt , teším sa, že sa ti recept páči.-)@dandika1 , žiaden problém, treba pomleť mäsko a plnka je hotová..využívam teraz to, že mám zásobu klobások v mrazáku..)@sracz ,čítajúc tvoj komentár, červeniam sa ako puberťáčka..)to snáď nie..ale inak ma teší, že si všímaš aj stolovanie, čo je pre mňa vždy veľmi dôležité..vždy čistý obrus a pekný servis..takto ma to naučila maminka..)@junior , ďakujem pekne.-)Všetkým ďakujem za milé komentáre.-)