Plnené kuracie stehná fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 5. februára 2016
Plnené kuracie stehná (fotorecept)
Foto: babkamt

Tento recept som našla na Dobrú chuť.azet.sk Upútal ma preto, že poradil, ako sa dá využiť koža zo stiahnutého kuraťa. Plnka je variabilná. Zobraziť celý popisTento recept som našla na Dobrú chuť.azet.sk Upútal ma preto, že poradil, ako sa dá využiť koža zo stiahnutého kuraťa. Plnka je variabilná. Dajú sa použiť kuracie pečienky, šampiňóny, proste podľa vašej chuti, alebo čo je doma v chladničke.

60 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
3 ks
3 ks
1 ks
1 ks
1 čl
2 strúčiky
100 ml




Postup

  1. 1

    Mäso som očistila od zbytkov peria, umyla, usušila papierovou utierkou.

    Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odrezala som spodné stehná. Opatrne som z nich stiahla kožu až ku kĺbiku. Kožu som prevrátila. Tesne nad kľbom som stehno odrezala. Potom som kožu pretiahla späť do pôvodného tvaru.

    Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jednodňové pečivo, mala som 3 kusy, som pokrájala na kocky, zaliala asi 100 ml mlieka. Očistila som si strednú cibuľu a cesnak. Umyla som si čerstvú petržlenovú vňať.

    Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakrájanú cibuľu som orestovala na oleji. Pridala som prelisovaný cesnak. Malú paštiku Svačinku som nechala na cibuli rozpustiť.

    Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladnutú som pridala k namočenému pečivu spolu s vajíčkami, vňaťkou, majoránkou, soľou a mletým korením. Môže sa pridať aj trochu muškátového orecha. Masu som zamiešala.

    Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kože som naplnila pripravenou plnkou. Kožu som zopla ihlicou, aby plnka nevytekala.

    Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do 1 pl oleja som dala 2 čl korenie na pečené kura. Premiešala som, natrela na nadstehná a falošné stehná.

    Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zvyšok plnky som upiekla v malých formičkách. Plánovala som upiecť aj stehná stiahnuté z kože, obalené plátkami oravskej slaniny. Hoci som ju včera kúpila na tento účel, v chladničke už nebola. Neviem, čo to mám za blbú chladničku:-) Pri pohľade na obrázok pod textom ma napadlo, že som mohla stehná obaliť plnkou a tak ich upiecť.

    Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Kura som najprv piekla na 200°C zakryté alobalom. Občas som mäso polievala. Potom odkryté , aby získalo farbu a kožka bola chrumkavá. Falošné stehná s plnkou som otočila, aby sa opiekli aj z druhej strany.

    Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Kým sa mäso pieklo, uvarila som zemiaky. Obed som podávala so zaváranou cviklou.

    Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Upečené. A hneď aj zjedené. Nemala som možnosť fotiť na tanieri.

    Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

terinka55
Výborne si navarila, ani sa nečudujem, že to zmizlo rýchlosťou blesku :-)
babkamt
@Veronikkka ďakujem za pekné hodnotenie a uloženie do kk. @Terinka55 manželovi chutilo:-) @Izabella929 , @Jack , @Patroveckypitrs teší ma, že recept zrealizuješ. @Kukulienka71 recept od Evusik som asi prehliadla. Ja som uviedla zdroj, odkiaľ som zobrala inšpiráciu. Možno si prehliadla. Pod hlavným obrázkom píšem, že som našla inšpiráciu na stránke Dobrú chuť.azet.sk . Ak robím recept z Varechy, vždy pridám nick podľa koho som ho robila. Ďakujem za komentár.
kukulienka71
všimla som si ten zdroj, @babkamt a viem, že udávaš aj varechové zdroje:-) recepty od Evusik mám rada, preto som si ho asi zapamätala, to ale neznamená, že musí mať každý prehľad o všetkých tu zverejnených receptoch, to je nemožné. Pekný deň ti želám. Dnes sa chystám na tvoj kefírový chlebík;-)
pivonka
@Babkamt , takéto recepty mám rada. Dostupné suroviny a netradičné spracovanie. Ďakujem za recept a veru nebude v kk dlho čkať na realizáciu. 5 *
babkamt
@Kukulienka71 (6.2.2016 10:59) pozrela som si recept od evusik, ona stehná vykostila, mäso nechala. Ja som plnila len kože.
@Pivonka potom, čo recept zrealizuješ, pochváľ sa:-)

babkamt
@Kukulienka71 (8.2.2016 00:41) ty si ale dlho hore:-) Evusik má pekne spracovaný recept. Stiahnuté kože naplnila mäsovou plnkou. Ďakujem, že si si dala robotu a vyhľadala recept:-)

cesminaz
Recept sa mi paci,urcite to bolo velmi chutne.Ukladam,no neviem ci sa mi podari tie stehna takto bezchybne ztiahnut z koze :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia