Plnené kuracie stehná fotorecept

evusik - fotkaevusik, 1. augusta 2011
Plnené kuracie stehná (fotorecept)
Foto: evusik

Trochu iný spôsob pečenia kuracích stehien...

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Plnka č.1:
  alebo klobása
Plnka č.2:
Ostatné:




Postup

  1. 1

    Nachystáme si suroviny na plnky. Mrkvu si nakrájame na také kvádriky a odrezky nakrájame na kocky, párky alebo klobásu (ja som použila šunkový párok) nakrájame tiež na kocky.

    Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hrášok, kukuricu, mrkvu a klobásku osmahneme na oleji, pridáme vajíčko a posekané bylinky. Osolíme, okoreníme a miešame kým vajíčko nestuhne. Necháme vychladnúť.

    Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kuracie stehná celé si upravíme tak, že z horného stehna odstránime kosť. Ostrím nožíkom najprv odrežeme mäso okolo kĺbika a potom opatrne orezujeme mäso smerom dole

    Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    až prídeme k dolnému kĺbu a ten buď vykrútime alebo opatrne prerežeme. Dostaneme tak stehno so spodnou kosťou a z vrchného stehna vznikne kapsa ktorú naplníme. Stehná osolíme aj zvnútra.

    Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plnka č.1: na hrubé "špalíky" nakrájaná mrkva, slanina, šunkový párok, alebo čo máte radi

    Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Plnka č.2: zeleninová praženica

    Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Naplnené stehná uzavrieme špáradlami, alebo ihlicami. Ja som klasicky zašívala. Dáme na pekáč, potrieme olejom a posypeme korením na kurčatá. Dáme piecť do vyhriatej rúry, asi po desiatich minútach znížime teplotu na 200°C, zakryjeme a pečieme asi 45 minút. Môžeme podliať troškou vody.

    Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    V polovici pečenia pridáme do výpeku na hrubo nakrájanú cibuľu a huby. Ja som použila mrazené dubáky ešte z minuloročnej zásoby. A pridáme predvarené zemiaky. Pred koncom odokryjeme a necháme zapiecť.

    Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávame rozkrojené a na tanieri môžeme kombinovať rôzne plnky.

    Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dobrú chuť!

    Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Stehná sú výborné aj studené a plnku možno obmieňať podľa vlastných chutí a fantázie :-)

    Plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

jerica
@evusik máš ich krásne,budeš sa čudovať ale robievam ako ty len plním s bylinkami , výborná obmena jedálnička , každý tvoj pridaný recept je výborná inšpirácia:-))
babi
@evu šik krásne, zaujímavá plnka. Ja tiež plním stehná, ale robím plnku ako do kuraťa. Jarka tie bylinky je tiež skvelý nápad ,prípadne pomiešať zo syrom .....
kata50
Krásne spracované, ešte krajšie upečené:-))
evusik
dievčence, ako som písala v recepte plnku si dá každý podľa svojej chuti, prípadne podľa chuti stravníkov.
Je to veľmi vďačné jedlo pre návštevu. A keď chcete aby bolo pri stole veselo, spravíte každé stehno s inou plnkou, nikdo nevie čo sa mu ujde, takže občas dôjde aj k výmenám a deleniu medzi sebou :-)
aroooo
vyzerajú a určite aj chutia skvelo, ja som raz plnila tú hornú časť broskyňou a kúskom syra,obalila v trojobale a vypražila,tiež to bolo mňam, ale aj toto ukladám
dorisa
Krásny recept, ukladám. Na chate, ako keby som našla( teda nie, tam nie je internet) ale naštudujem si a tam upečiem,ugrilujem.
evulienka47
netradičné to vykostenie hornej casti stehna, to som este nikde nevidela :)zarucene odskusam :)
evanaaa
Evušik, to vypadá pekne, tak esteticky, nekrájané úhľadne ako od prfíka, naozaj. Nenapadlo ma dopoly vykostiť, ja som plnila pod kožu, podobnou plnkou ako Babi, ale dobrý nápad obmieňať ich..
....nakrájané......
mamatata2
Pripájam sa k chváliacim, prekrásne. Práve v sobotu som tri také bez plnky robila, chuťovo neboli zlé, ale iste sa s tvojimi nedajú ani porovnať. Vyskúšam a ďakujem aj za názorný postup vykosťovania.
ketty3811
krásne,tiež som takéto plnenie nepoznala.Ja plním iba pod kožu.Skúsim to s tým vykostením,snáď to zvládnem.:-)a samozrejme krásne foto.
akeber
fííííííha .......to je ale dobrota , potešenie na to pozrieť,nie to ešte jesť....ukladám a určite vyskúšam.....krásne nafotené :D
frezia68
Ty si ale šikulka,zvykla som stehná plniť len pod kožu,teraz bude zmena :-)
tatranka
Už mám tvoj recept uložený.Veľmi pekne to vizerá,kuracinku milujeme,určite si to čo najskôr urobím.Recept je pekne a chutne spracovaný.
hubarka35
jednička z hviedičkou za tieto stehienka.....ja teda tiež plnim pod kožu,aj vykostujem ale toto mna nikdy nenapadlo.....receptik si ukladám a udelujem rád zlatej varešky....aspon takto virtuálne...
ainy
super, skúsim aj ja takto čarovať :-)
jarka25
ahoj,vyzera to super....škoda že neviem tie stehna vykostiť))
evusik
ďakujem všetkým za milé komentáre :-)
toto je vlastne taká malá galantína len nie z celého kurčaťa ale len zo stehna, galantínu z celého kurčaťa robia majstri a zo stehna učni... no čo, každý musí nejako začať a keď budem veľká hádam aj tú z celého kurčaťa urobím :-)))
evusik
@jarka25 treba to len skúsiť, jediné čo môžeš pokaziť je, že mäso rozrežeš, ale to môžeš vzápätí opraviť tak, že dieru zašiješ, alebo zopneš špáradlom... len smelo do toho :-)
sovka62
@evusik , zlaté ručičky. Toto zaradím do môjho zlatého fondu, určite sa tým rodine i priateľom zavďačím. Ďakujem za recept
evusik
@sovka ďakujem, ale pokiaľ si pamätám ty tu máš recept na galatínu s kuraťa, určite ju mám v KK...... aj keď na druhej strane mne sa asi viac páčia takéto stehienka... zvládne ich aj začiatočník, naplniť môžeš rôznymi plnkami, aj to dobre vyzerá na tanieri, zatiaľ čo galantínu s celého kurčaťa urobiť je makačka a nie vždy sa výsledok dostaví. Robila som ju raz v živote a asi aj posledný :-)
agora
no skutočne unikátne, pri najbližšej príležitosti sa už aj ide na to......
jac37
Je to prekrásne a inšpirujůce. Ja som doposial len dobrou slaninkou prešpikoval a pretože robím len pre dvoch tak som stehienka přiložil na pekáč k novým zemiačkom, ale v tomto prevedení k novým zemiačkom to mojej polovičke pripravím na nedelu. Ďakujem za inšpiráciu.
evusik
@jac37 v pohode, v profile máš písané že si z Prahy... my sme tiež len dvaja a robila som len štyri stehienka - mali sme aj večeru. Dúfam, že tvojej polovičke bude chutiť :-)
cica2
ďalší tvoj nádherný receptík, radosť pozerať, už sa teším kedy aj tento vyskúšam:)))
bibia1
tak toto je úplne umelecké dielo, krásny recept - ďakujem
medovnicek
to sú excelentné kuracie stehienka, veľmi ma láka ich vyskúšať, len neviem či pri mojej "šikovnosti" dokážem tú hornú časť vykostiť
evusik
@medovnicek ďakujem... ty si šikovná a ak to vyskúšaš tak uvidíš, že to nie je nič ťažké a zložité a výsledok je celkom efektný :-)
evusik
no teda, tá fotka je úplne super!!!! nemôžeš ju pridať rovno sem? nech sa aj ostatní pozrú.... krásne naservírované, som presvedčená, že si zožal úspech :-)
tomas
@stefanm pokiaľ skopírujete linku na stránku (kde sa nachádza fotka), tak to systém považuje za linku na stránku, akonáhle linka končí názvom obrázku a jeho príponou čiže napr. .jpg, .gif, .png atď (čiže koncovkou obrázku, tak to stránka považuje za obrázok)
evusik
@stefanm v pohode, ja sa tiež rada priučím :-) a možno to pomôže aj iným ....
bogar
hm no rada by som toto vyskusala ale neviem ako naplnit stehna akosi mi utiekol postup neviem ako mam postupovat :(
bogar
vykostenie :) mne by sa to asi rozpadlo :)
evusik
@bogar musíš si veriť, chce to len skúsiť.... a ak sa ti to na prvý krát nepodarí môžeš vždy mäso zašiť alebo zopnúť špáradlom :-)
frezia
Krasne,urcite aj velmi chutne,vyskusam.Dakujem za inspiraciu.
piczur
tak toto určite skúšam ďakujem za typ už teraz si robím chúťky už aby bola nedeľa mňam mňam
evusik
@piczur teším sa, že ťa môj recept oslovil... ak vyskúšaš daj vedieť ako chutilo :-)
dandika1
@evusik recep na pohlad uzasny a chutovo urcite vyborny ,bude sa hoditaj na slavnosnu prilezitost.Si velmi sikovna a vynikajuca kucharka,som na vareche nova ,ale Tvoje recepty uz mam aj odlozene ,tento tiez ukladam a hned po vianociach urobim bude sviatok v rodine vdaka za inspiraciu.....
evusik
@dandika1 vitaj na Vareche ... ďakujem za krásny komentár :-) máš pravdu, že toto je slávnostný recept... ja mám s ním vždy úspech a aj každý kto ho vyskúšal si pochvaľoval :-) má jednu výhodu, že ako náplň môže každý dať vlastnú odskúšanú plnku, takú akú má rád...
prajem krásne sviatky a pohody s rodinou ale aj s Varechou :)
viera1
@evusik ako vždy za *****,ja kuracinu nemusím,keď sme boli štyria,vždy nám 1 porcia zvýšila (prejedla som sa v 1975r. pri žlčníkovej diéte),ale na tomto si vždy pochutím. @dandika1 má vo všetkom pravdu.
evusik
@viera1 ďakujem :) ja zas nemusím stehná, keď pečiem kurča tak ja len krídelká a prsíčka ale takéto stehná zjem aj ja...
ocek
tak to je paráda určite vyskúšam.
petula
Dnes som to pripravila :-) je to fakt super :-) ďakujem za recept
ja by som za to dala aj 10* :-D
jack
Toto som nemala vidieť.Vyzerá to suprovo,hneď by som si dala.Nemala som otvárať varechu,keď už večer nejem.Neviem ako to teraz do rána vydržím.
evusik
@Petula tento recept patrí aj medzi moje obľúbené, teší ma, že si vyskúšala a že že sa ti recept páčil :-)
@Jack ha-ha, to poznám aj ja :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia