Plnené kuracie prsia v slaninke s mladou fazuľkou

Autor receptu: pitrb

Tento recept patrí medzi tie zdravšie (aj napriek slaninke). Už dlhšiu dobu sa venujem zdravému životnému štýlu a experimentovanie s kuracím mäsom je na dennom poriadku. Tento je vhodný na večeru, vzhľadom na ľahšiu prílohu. Dobrú chuť !

1
porcia
45 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie mäso umyjeme a očistíme tak aby sme ho neporušili. Z vrchnej strany mäso nareže tak aby sme vytvorili kapsu ale s malým otvorom (aby syr nevytiekol). Dovnútra pridáme nivu alebo prípadne ak máme slaninu navyše, tak môžeme aj tú. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Následne zabalíme mäso do slaniny tak aby sme prekryli otvor a v tom istom mieste špáradlom otvor prešijeme. Navrch položíme vetvičku rozmarínu. Na rozohriatej panvici prudko osmažíme z každej strany.
  2. Medzi tým fazuľky a mrkvu očistíme a nakrájame na hranolky. Iba okoreníme ale nesolíme. Na panvici (alebo vhodnejší by bol teflónovy vyšší hrniec ako na obrázku, pretože ho ďalej budeme dusiť spoločne s mäsom) rozpálime olej a zeleninu prudko osmažíme. Podlejeme trochou vývaru alebo vodou. Mäso premiestnime na zeleninu a necháme dusiť asi 20-25 min na miernom ohni. Po udusení nezabudnúť dochutiť zeleninu soľou, prípadne trochou masla.