Plnené krehké rožky nasladko, alebo naslano
Autor receptu: tinca
Kolegyňa priniesla dnes tieto rožky, mám už od nej dávno tento recept,aj som ho už robila tak ho pridávam. Je jednoduchý a ako sa ďalej dozviete dá sa s ním čarovať.
15 minút príprava |
20 minút na 18O °C |
Postup
- Suroviny spolu vymiešame a dáme na noc do chladničky. Ráno rozdelíme na 4-6 bochníkov. Každý rozvaľkáme na veľkosť plytkého taniera a rozrežeme na 8 častí. Každý trojuholník naplníme plnkou dľa chuti /tvarohová, maková, orechová, jablková, lekvárová a.p./ a stočíme do rožteka,alebo tyčinky od širšej časti k špičke. Uložíme na plech a upečieme vo vopred vyhriatej rúre do zlata.
Sú výborné ako lístkové!
- Môžeme ich robiť aj na slano bez plnky s rascou alebo sezamom, alebo ako tyčinky.
P.S. Miesto acidofilného mlieka môžeme pridať kyslé mlieko, ale z kvalitného mlieka ako my máme z automatu.
- RADA NAVYŠE: Z tohoto cesta je výborný aj krémeš. Cesto rozdelíme na 2 pláty, upečieme a naplníme plnkou zo zlatého klasu ako na krémeš.
Milujem takéto univerzálne recepty, hlavne také, kde ide málo surovín a sú ohromné ako tento.