Jahňacie mäso

Plnené jahňacie pliecko so zeleninou a zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: jeery

Plnené jahňacie pliecko so zeleninou dusenou na pare a opekanými zemiakmi.

8
porcií
150 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vykostíme si pliecko a rozrežeme na plát. Mäso naklepeme osolíme, okoreníme a posypeme na drobno nasekaným rozmarínom.
  2. Odrezky jahňacieho a bravčového mäsa pomelieme do misy. Zeler, cibuľu, petržlen a pečivo pokrájame a pridáme do misy. Pretlačíme cesnak, prilejeme smotanu, vajíčko a pridáme soľ a korenie podľa chuti. Všetko dobre premiešame.
  3. Na mäso dáme plnku a zabalíme do alobalu. Pri balení nezabudneme mäso okoreniť aj z vonkajšej strany a pridať rozmarín. Zabalené mäso do alobalu dáme piecť do rúry na dve hodiny na 180 °C . Podlejeme šálkou vody.
  4. Kým sa pečie mäso očistíme a pokrájame zemiaky. Pečieme v panvici na olivovom oleji. Zeleninu pokrájame na menšie kúsky a dáme dusiť nad paru.
  5. Za dve hodiny mäso vyberieme, rozbalíme alobal a mäso niekoľko razy prelejeme výpekom.
  6. Servírujeme so zemiakmi a zeleninou. Vynaložený čas sa oplatil.