Jahňacie mäso
Plnené jahňacie pliecko so zeleninou a zemiakmi (fotorecept)
Autor receptu: jeery
Plnené jahňacie pliecko so zeleninou dusenou na pare a opekanými zemiakmi.
8 porcií |
150 minút príprava |
120 minút na 180 °C |
Postup
- Vykostíme si pliecko a rozrežeme na plát. Mäso naklepeme osolíme, okoreníme a posypeme na drobno nasekaným rozmarínom.
- Odrezky jahňacieho a bravčového mäsa pomelieme do misy. Zeler, cibuľu, petržlen a pečivo pokrájame a pridáme do misy. Pretlačíme cesnak, prilejeme smotanu, vajíčko a pridáme soľ a korenie podľa chuti. Všetko dobre premiešame.
- Na mäso dáme plnku a zabalíme do alobalu. Pri balení nezabudneme mäso okoreniť aj z vonkajšej strany a pridať rozmarín. Zabalené mäso do alobalu dáme piecť do rúry na dve hodiny na 180 °C . Podlejeme šálkou vody.
- Kým sa pečie mäso očistíme a pokrájame zemiaky. Pečieme v panvici na olivovom oleji. Zeleninu pokrájame na menšie kúsky a dáme dusiť nad paru.
- Za dve hodiny mäso vyberieme, rozbalíme alobal a mäso niekoľko razy prelejeme výpekom.
- Servírujeme so zemiakmi a zeleninou. Vynaložený čas sa oplatil.