Plnené hovädzie roládky

Plnené hovädzie rolky na šampiňónoch, červenom víne s čerstvou saturejkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný nedeľný obed

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hovädzie mäso so umyla osušila. Pokrájala som ho na plátky.
  2. Mäso som naklepala, osolila, okorenila a posypala červenou paprikou.
  3. Natrela horčicou.
  4. Rohlík som pokrájala na kolieska a zmiešala s vajcom .Plnku som položila na plát mäsa a uložila som na to pozdĺžne rozrezanú klobásu.
  5. Z dvoch strán som ju obložila plátkom syra.
  6. Mäso som opatrne zrolovala a previazala kuchynským špagátom.
  7. Všetky mäsá sú naplnené a zviazané.
  8. Na panvicu som dala rozohriať masť a rolky som opiekla sprudka zo všetkých strán.
  9. Výpek som zliala do rajnice a pridala som cibuľu, opiekla.
  10. Pridala som štipku papriky a podliala vínom. Potom som primiešala aj horčicu, vložila mäso, osolila, okorenila a dusila na slabšom plameni 50 min. Keď bolo mäso mäkké, pridala som šampiňóny.
  11. Múku som vymiešala s vodou, pridala som k mäsu ma nechala chvíľu prevrieť. Keď bolo všetko uvarené, pridala som saturejku a sporák som vypla.
  12. Podávala som s cestovinami penne a tekvicovou čalamádou. Prajem vám dobrú chuť.