Zapekaná plnená cuketa
Plnené cuketové lodičky na taliansky spôsob (fotorecept)
Autor receptu: livesmilelove
Tento recept som našla na jednej
talianskej stránke, vyskúšala som a je to
mňamka, tak ho posúvam aj Vám.
3 porcie |
15 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Umyte cukety, odkrojte kraje, prerežte pozdĺžne na polovicu a uvarte v osolenej vode cca 4 minúty.
- Cukety sceďte, nechajte vychladnúť a potom
vydlabte vnútro.
- Trošku posoľte a polejte olivovým olejom.
- Do misky pokrájajte polovicu vydlabaného vnútra cukety, pridajte tuniaka, kapari, pokrájané olivy, posekanú petržlenovú vňať, prelisovaný cesnak, vodou nasiaknutý toast alebo rožok, vajíčko a podľa chuti soľ.
- Zmes dôkladne premiešajte.
- Na troškou olivového oleja vymastený plech poukladajte cukety.
- Naplňte "lodičky" plnkou, posypte strúhankou a polejte troškou olivového oleja, dajte piecť (20 minút
na 180 °C).
- Dobrú chuť!