Zapekaná plnená cuketa

Plnené cuketové lodičky na taliansky spôsob (fotorecept)

Autor receptu: livesmilelove

Tento recept som našla na jednej talianskej stránke, vyskúšala som a je to mňamka, tak ho posúvam aj Vám.

3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Umyte cukety, odkrojte kraje, prerežte pozdĺžne na polovicu a uvarte v osolenej vode cca 4 minúty.
  2. Cukety sceďte, nechajte vychladnúť a potom vydlabte vnútro.
  3. Trošku posoľte a polejte olivovým olejom.
  4. Do misky pokrájajte polovicu vydlabaného vnútra cukety, pridajte tuniaka, kapari, pokrájané olivy, posekanú petržlenovú vňať, prelisovaný cesnak, vodou nasiaknutý toast alebo rožok, vajíčko a podľa chuti soľ.
  5. Zmes dôkladne premiešajte.
  6. Na troškou olivového oleja vymastený plech poukladajte cukety.
  7. Naplňte "lodičky" plnkou, posypte strúhankou a polejte troškou olivového oleja, dajte piecť (20 minút na 180 °C).
  8. Dobrú chuť!