Plnené bravčové karé s vareným vajcom fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 6. januára 2013
Plnené bravčové karé s vareným vajcom (fotorecept)
Foto: mesiar50

Je to jednoduchý recept preto ho rád robievam.

8
porcií
60 minút
príprava
60 minút
na 250 °C

Suroviny

1 kg
5 ks
podľa potreby
1 balenie




Postup

  1. 1

    Karé som prerezal širokým nožom

    Plnené bravčové karé s vareným vajcom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zrezal so koniec na vajciach obe strany.

    Plnené bravčové karé s vareným vajcom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vajcia som vsunul do karé resp.natlačil opatrne do karé najprv z jednej strany asi do polovici mäsa a potom z druhej strany tak isto.

    Plnené bravčové karé s vareným vajcom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vajcia som zafiixoval špáradlami na troch miestach

    Plnené bravčové karé s vareným vajcom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäsko rýchle posmažíme z viacerých strán.Olej musí byť rozpálený,ale nie pripálený VÝPEK NEVYLIEVAME POUŽIJEME HO NA PEČENIE MäSA V RÚRE !

    Plnené bravčové karé s vareným vajcom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Bravčové karé posolíme, okoreníme čiernym korením a natrieme pollisovaným cesnakom. Zakryjeme papierom na pečenie a dáme piecť v predom vyhriatej rúre na 250 F. cca.55 min. Asi 10 minút pred koncom pečenia papier dáme z mäsa dole a mäso dopečieme do ružova

    Plnené bravčové karé s vareným vajcom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A už upečené karé

    Plnené bravčové karé s vareným vajcom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Plech som vyložil papierom na pečenie väčšie zemiaky som prekrojil a jemne posolil Poukladal som ich na papier a dal piect cca 40 min. na 250 F. Zemiačky musíme často sledovať a to hlavne odspodu keďže pod nimi nieje žiadna masť ľahko sa môžu pripáliť.

    Plnené bravčové karé s vareným vajcom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Upečené zemiaky

    Plnené bravčové karé s vareným vajcom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Zeleninovú zmes pomalým tempom osmažime resp,udusíme pod pokrievkou.Po odstavení z ohniska poprášime malým množstvom korenia a solou prikryjeme a necháme v pare.

    Plnené bravčové karé s vareným vajcom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    MILÉ VARECHÁČKY RESP. VARECHÁČI PRAJEM VÁM DOBRÚ CHUŤ

    Plnené bravčové karé s vareným vajcom (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

veronika353
Vypadá to pěkně s tím vajíčkem,já jsem to kdysi plnila klobásou a múj zákonitý byl nadšený:-)))
mesiar50
veronika353
Ďakujem.Tvoje plnené karé bolo určite tiež dobré keďže údená klobása dá tomu aj šmrnc
prajem pekný den
izabella929
no teeeeda, to je ale parááádne jedlo.-)) krásne vyzerá, priam sa ponúka a naťahuje po mne ruky...))) chutná fajnotka, hoc aj len tak položiť na chlebík...čo dodať, šikovný muž na jednotku.-)))
mesiar50
izabella929
ÁÁÁ taká pochvala to si ani nezaslúžim,ale padla dobre.
Si zlatá ďakujem krásne,Prajem pekný deň
helca103
škoda,že mne takto doma nik nenavarí - výborný obed a naozaj pekný kúsok mäska,vajíčko to farebne oživilo :-)
medulienka122
U nás je to tradícia na Štefana - v originálnom recepte sa to volá "Štefanská pečienka". Pôvodne v starej kuch. knihe by to malo byť z hovädzieho, ale odkedy je taká drahota, ja tiež plním do bravčového karé. Tento rok som mala dokonca vykostené, do jedného konca som dala vajíčko, do druhého ošúpanú pikantnú klobásu,to bola nádhera. Ty to máš iňu-niňu, celkom ako od @mesiara :-)))
mesiar50
@medulienka
Ďakujem krásne.Ty mi ale lichotíš.Samozrejme máš pravdu originál
je štefánska hovädzia pečeň.Dávno som ju robieval z hov.falošnej sviečkovice.Tvoja verzia musela byť tiež dobrá a chutná keďže si
mäsko prevzalo od tej klobásky chute a vône.Veď čo si neposlala na varechu.Určite by sme sa boli priučili ja určite rád
Ešte raz vďaka a pekný podvečer ti prajem
martamm
mesiar50, jednoduchý a pritom perfektný recept, to nakrájané karé vyzerá veľmi vkusne a oceňujem prílohu, zdravo pripravené zemiačiky a zeleninu, toto určite upečiem nasledujúcu nedeľu :)
mesiar50
@martamm
Cením si tvoje úprimné a pekné slová.V s.r.o. kde som dávnejšie pracoval tam sme alobal
vôbec nepoužívali.len výlučne papier na pečenie.Napr.pri pečení
sekanej atď,A už aj únia polemizuje o tom či je alobal zdravý či nie.
Z týchto poznatkov som čerpal a aj z tvojich dobrých rád tak isto.
Ďakujem ti.že sa ti môj experiment páči.
ariela6
no zase si sa prekonaval tvoja manželka ma radost stači sadnut za stol a je to vidiet že ta varenia bavi ukladam a vyskusam
mesiar50
@ariela6
Ďakujem za milé slová.Keď budeš mať možnosť vyskúšaj, karé bolo
šťavnaté a dobré.
mataliptak
fúha tak to vyzerá krásne ... hned by som sa dala nahovoriť ... a krásne naservírované ...
mesiar50
@mataliptak
Ďakujem ti za pekný citát.Je to jednoduchý proces vďaka ktorému si môžeš takto pripraviť hocijaké mäso.Použitie je rôzne napr.miesto vajca tam môžeme použiť údenú klobásu,rôzne párky,klobásové mäso,atď
Pri hovädzom mäse sa mäso samozrejme dusí pod pokrievkou
a keď je už skoro hotové sa dá na krátky čas zapiecť
medulienka122
Máš pravdu, tá šťava z klobásy presiakla cez karé, ktoré je samo o sebe suché, keď som to nakrájala, každému sa ušlo aj z jedného, aj z druhého konca, a moji chlapi sa nestačili čudovať, ako som to "na striedačku" mohla popchať dnu:klobása-,vajce, klobása...chi, nech sa čudujú. A keď budem "veľká" a múdra, pridám aj fotku...:-)))
mesiar50
@medulienka122
si šikulľka .To moje bolo šťavnaté prudko som ho osmažil z jednej
potom z druhej strany,že vraj potom šťava ostane v mäsku.A potom
sledovať hru aby sa príliž dlho nepieklo v rúre keďže ako píšeš karé
patrí medz suchšie mäsá.Ty si ho tiež prudko osmažila na rajnici ?
medulienka122
Áno, osmažila, aby sa zatiahli všetky póry a mäsko aby bolo z vnútra šťavnaté, tak to robím, aj keď potom šupnem trebárs aj do kuchty, aj vtedy je to rovnaké, mäso sa v nej /kuchte, napr./ nescvrkne na čudo, ale je také, aké má byť ! (Na rajnici ho opečiem na sucho)...:-)
mesiar50
@tak potom OK robíš to správne.Vlastne robíme to navlas rovnako.Si dobrá gazdinka.Prajem ti pekný večer.
mesiar50
@medulienka122
Tak potom OK.robíš to správne.Vlastne robíme to navlas rovnalo.Si dobrá
gazdinka.Prajem ti pekný večer zo Šiah
PS: oprava
cenculka30
tak to si ukladam paci sa mi to - v mrazaku mam kare tak uz viem ako ho pripravim
miamia
jooj, dakujem za pripomenutie @mesiar50...akurat mam v plane robit bravcove, a je aj klobaska...po tych Vianociach pride vhod takato nenarocna tutovka! :) @medulienka122 , len nechci byt velka a mudra...zostan radsej, aka si, nech sa mozeme tesit na tvoje komenty... :))
mesiar50
@cenculka30
záleží ozaj len na fantázii človeka.
Či si to pripravíš z hovädzieho,kuracieho či už z bravčového mäsa
Mäso má tendenciu sa pri tepelnej úprave resp.pri pečení sťahovať sa
ako aj dobre poznačila medulienka pri hovädzinke je to-Hovädzia štefánska pečeň.Pri takýchto a podobných jedlách je dobre kedˇ
sa mäso narýchlo opečie na rajnici a až potom sa pečie rúre
Ďakujem cenculka30
mesiar50
@miamia
Neni čo ďakovať,plniť to môžeš hocičím trebárs aj bratislavskými
párkami samozrejme tam tých dier musí byť viac logicky uvažujem.Jasné že domáce je domáce,taká domáca kl.nemá páru
Ďakujem,že si sa stavila u ,,mňa"
ivav
Jedlo sa mi páči, musí byť veľmi chutné!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia