Plnené bosniaky
Plnené bosniaky

Plnené bosniaky fotorecept

remy - fotkaremy, 10. júla 2017
Plnené bosniaky (fotorecept)
Foto: remy

Potrebujete sýte raňajky? Dajte si plnené bosniaky! Známy recept som si trošku upravil, zdieľam s Varechou...

2
porcie
15 minút
na 200 °C

Suroviny

150 g
1 ks
1 ks
200 g
4 trojuholníky
100 g (Bambino v črievku)
2 ks




Postup

  1. 1

    Slaninu a papriky nakrájame na kocky, osmažíme na troške oleja.

    Plnené bosniaky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z bosniakov odrežeme vrchy, striedku vydlabeme. Vnútro bosniakov vytrieme tukom z opraženej slaniny. Striedku aj bosniaky potrieme tukom.

    Plnené bosniaky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Smotanu, Bambino a syry zmiešame, pridáme trošku vychladnutú osmaženú slaninu s paprikou, podľa chuti dochutíme vegetou a petržlenovou vňaťou. Bosniaky naplníme zmesou a dáme zapiecť na cca 15 minút na 200 °C. Striedku treba pri pečení strážiť, aby sa nespálila. Ak by bola vydlabaná na menšie kúsky, upiekla by sa skôr ako bosniak.

    Plnené bosniaky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

evanaaa
Pamätám sa na podobný recept, kedysi ho predviedol v jednej relácii o varení tuším Stano Dančiak, použil malý guľatý chlieb. Plánovala som ho vtedy spraviť ale napokon z toho vzišlo, mám dojem, že ten recept je aj niekde tu.......
2x mares a mm007
alzbetka2
Aj ja robievam, u nás tiež idú, len papriku dávam neopraženú a pridavam zo 2-3 strúčiky cesnaku
lenuckaaa
@Redakcia (14.7.2017 22:29)

Chcem sa len opýtať REDAKCIE ako je to možné, že v Najnovších komentároch je ponechaný urážlivý komentár @Kimlo voči @Staflik , to si môžu všetci užívatelia Varechy prečítať aj po vymazaní z receptu, ale odpoveď @Staflik na @Kimlo je z Najnovších komentárov aj z receptu vymazaná. To ako sa vám môže stať? Včera som si prečítala komentáre k receptu, ale podľa môjho názoru komentár od @Staflik vôbec neurážal, len napísal, aby sa @Kimlo pozrel do zrkadla. Ak chcete a robíte sa spravodliví, tak urážlivý komentár od @Kimlo vymažte aj z Najnovších komentárov. Postrehla som to ako nezainteresovaná osoba, ale REDAKCIA by nemala robiť rozdiel medzi užívateľmi.
redakcia
@Lenuckaaa (15.7.2017 08:14)

Ide o technický a nie úmýselný problém. Včera sme obidva problémové komentáre vymazali pod receptom. Editácia zmien by sa automaticky mala zaznamenať aj v Najnovších komentároch, zisťujeme, prečo sa tak nestalo. Ubezpečujeme Vás, že rozhodne nešlo o zámer.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia